Egy háború mindennapjai - hírek + ima

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2022. március 25. péntek


- Az orosz csapatok a megszállt területeken lévő könyvtárakban elkezdték azoknak a történelmi és szépirodalmi könyveknek a megsemmisítését, amelyek tartalma nincs összhangban az orosz propaganda állításaival. A „szélsőséges” munkák között szerepelnek iskolai tankönyvek, valamint tudományos és ismeretterjesztő történeti művek – írta meg a Telegraph.

- Hatan meghaltak és 15 ember megsérült, amikor az orosz hadsereg támadást intézett egy postahivatal ellen – írta meg a New York Times. A postán a város lakói humanitárius segélycsomagokat vettek át. Egy, az esetről készült videófelvétel, amely alapján a CNN-nek sikerült azonosítania a helyszínt, megerősíti az értesülést. A környéket törmelék borítja, fényképek tanúsága szerint egy rakéta csapódott be.

- Ahogy beköszönt a melegebb időjárás, egyre nehezebben birkóznak meg Ukrajnában az orosz katonák oszló holttesteivel – írja helyszíni riportjában a CNN. Úgy tűnik ugyanis, hogy az oroszok nem nagyon akarják átvenni a halottaikat. A harcoktól egyik leginkább sújtott terület Mikolajiv környéke. A kormányzó azt kérte, hogy a holttesteket helyezzék hűtőszekrénybe, és küldjék vissza Oroszországba DNS-vizsgálattal történő azonosítás céljából. Viszont egy hónap után még mindig nem világos, hogy az orosz fél el akarja-e szállítani a maradványokat, miközben igyekszik fenntartani az állítását, hogy a veszteségeik száma alacsony. Kim ezért nemrég arra kérte egy videóüzenetben a régióban élő lakosokat, hogy segítsenek összegyűjteni és zsákokba tenni a holttesteket, mivel a hőmérséklet lassan fagypont fölé emelkedik. „Nem vagyunk vadállatok, igaz?” – tette fel a költői kérdést a lakosságnak...

Drága Istenünk! Kérünk adj erőt az embereknek, hogy ki tudjanak tartani a gonoszság tombolása közepette, és a Te szereteted és békéd győzedelmeskedjék minden lélekben! Kérünk, hozd el az áldott békét a szívünkbe, családjainkba, hazánkba és Európába, különösen pedig Ukrajnába és Oroszországba! Ámen.

You have no rights to post comments