Szerelmes levele miatt lemondott a párizsi érsek

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. december 03. péntek

Benyújtotta lemondását Michel Aupetit párizsi érsek, amelyet Ferenc pápa már el is fogadott. Az érsek azért döntött így, mert az utóbbi napokban botrány kerekedett abból, hogy „intim viszonyt” folytatott egy nővel.

Először a Le Point nevű francia magazin ír erről november 22-én. A dologra azáltal derült fény, hogy Aupetit még 2012-ben véletlenül a saját titkárjának küldött el e-mailben egy, a nőhöz címzett szerelmes levelet. Ezt az e-mailt szerezte meg valahogy a Le Point.
Az érsek a levél eredetiségét nem tagadta, azt viszont igen, hogy bármi is történt volna közte és a nő közt a gyakorlatban.
Azok, akik ismertek akkor engem és osztoztak a mindennapjaiban, tanúsíthatják, hogy nem éltem kettős életet, ahogy azt a cikk állítja – mondta Michel Aupetit a Radio Notre Dame-nak november 27-én adott interjúban. Hozzátette: azt elismeri, hogy helytelenül cselekedett és hogy a gyóntatójának, illetve az egyházi hatóságoknak be is számolt erről.
Az érsek végül a botrány miatta úgy döntött, hogy lemond tisztségéről. Közleményében bocsánatot kért mindazoktól, akiket esetleg megsértett.  Ferenc pápa elfogadta a lemondást és Georges Pontier-t nevezte ki utódjaként a párizsi érseki tisztségbe.
(via CNN, index.hu)

You have no rights to post comments