Nemzeti Hitvallás a középületekben

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. augusztus 05. csütörtök

Tíz év után új dokumentum kap helyet a magyarországi középületekben, elköszönnek a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok, és a helyükre a Nemzeti Hitvallás kerül – derül ki abból a kormányhatározatból, amely szerdán jelent meg a Magyar Közlönyben.

A Kormány az Alaptörvény 10 éve történt elfogadásának tiszteletére és az Alaptörvény Nemzeti Hitvallásának jelentőségére figyelemmel egyetért azzal, hogy a 2010. évben kihelyezett Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok helyére a középületekben a Nemzeti Hitvallás kerüljön elhelyezésre – fogalmaz a jogszabály.
A határozat mától, augusztus 5-től hatályos. A magyarországi közintézmények vezetőinek kell gondoskodniuk előbb a Nemzeti Együttműködési Nyilatkozatok levételéről, majd a Nemzeti Hitvallás kihelyezéséről, aminek az eddigiekhez hasonlóan, jól látható helyen kell lennie.
Emellett külön kitérnek arra is, hogy a színes formátumban, nyomdai kivitelezésű Nemzeti Hitvallást 500 milliméter széles és 700 milliméter magas, álló téglalap alakú keretbe kell foglalni, ehhez pedig megadják az elérhetőségeket is.
(index.hu)

You have no rights to post comments