A magzatok életéért menetel Madridban 400 civil szervezet

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2012. február 24. péntek
Négyszáz civil szervezet vesz részt Madridban az abortuszellenes meneten március 24-én.

Alicia Latorre, az Életvéd? Szervezetek Spanyol Szövetségének elnöke az Europa Pressnek azt mondta: minden nap új front nyílik ebben a küzdelemben, de egyre inkább meggy?z?dnek róla, hogy megéri – írja a CNA. 

A fővárosi demonstrációval párhuzamosan Spanyolország számos más városában is megmozdulásokat tartanak a meg nem született gyermekek másnapi, március 25-i világnapja alkalmából, ami egyben gyümölcsoltó Boldogasszony, azaz az angyali üdvözlet ünnepe is. A tüntetés jelszava a Si a la vida!, azaz: Igen az életre!

Lattore hozzátette: a demonstráció – amelyen számos spanyol híresség is részt vesz majd –, azt hivatott megmutatni, hogy az élet fogantatástól való védelme széles támogatottságot élvez a társadalomban is. Természetesen az életpártiak támogatják a spanyol abortusztörvény szigorítását is: azt még a 2004 és 2011 kormányzó szocialista kormány liberalizálta, a terhesség 14. hetéig lehetővé téve a magzatelhajtást. Ezt az új miniszterelnök, a konzervatív néppárti Mariano Rajoy nemzeti katasztrófának nevezte (annak elfogadását a spanyolok 64 százaléka ellenezte anno), és készül is az abortuszt szigorító törvény.  

A Si a la vida!-t a szervezők reményei szerint évente megrendezik, hogy rámutassanak: az élethez való jog az első az emberi jogok közt.

Magyar Kurír

(szg)

You have no rights to post comments