Szombaton újra világméretű szentségimádás

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2021. június 04. péntek

"Amikor Jézus Krisztus feltámadása után búcsúzott tanítványaitól, elküldte őket az egész világra, hogy hirdessék az örömhírt. Megígérte, hogy velük lesz „minden nap, a világ végezetéig”. Velünk van tanításában, kegyelmében, szentségeiben, de különösen velünk van az Eucharisztia ünneplésében és az Oltáriszentségben, melyet szentmisén kívül is imádattal veszünk körül.

Június 5-én, Úrnapja szombatján ismét közös, világméretű szentségimádást tartunk. A jelenlegi járványügyi helyzetben, ott, ahol nincs lehetőség összegyűlni templomainkban, otthonainkból is bekapcsolódhatunk személyes imáinkkal. Vegyünk részt ezen a közös imádságon minél többen, imádkozzunk egymásért, kapcsolódjunk be egyházközségünkkel, közösségeinkkel, családjainkkal együtt! Legyen ez a világméretű szentségimádás az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra való készületünk következő állomása, s éljük át újra Isten megújító szeretetét!
(Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek)

Szeptemberben rendezzük Budapesten az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust, ahol Jézussal és egymással is találkozunk.
Ő a házigazda, aki önmagát adja nekünk e szavakkal: „Vegyétek, ez az én testem.”
Veled együtt szeretnénk Őt ünnepelni a szentmisében, az Eucharisztiában a Kongresszuson is.
Addig is a világ ezernyi templomában az Oltáriszentség előtt vagy otthonainkban imádkozzunk egymásért egy órát június 5-én, Úrnapja szombatján.
Csatlakozz hozzánk a corpusdomini.iec2020.hu oldalon!"

(corpusdomini.iec2020.hu)

You have no rights to post comments