Szép új világ - druida szentélyt épített az USA hadserege

Kategória: Hírek, események Megjelent: 2011. november 29. kedd

Az angliai Stonehenge-hez hasonló kőtömbkört épített az Egyesült Államok hadserege egy coloradói támaszpontján, hogy druidái, boszorkányai és más pogányai kedvükre gyakorolhassák vallásukat.

A templom 15 millió forintnyi dollárba került. A hatalmas kőtömböket felhurcolták egy domb tetejére, és köralakba állították. A középpontban tűzrakóvermet ástak, hogy a tűzimádóknak se lehessen okuk panaszra – írja a The Daily Telegraph.

A támaszponton tisztképzés is folyik, és mintegy 4300 kadét szolgál. Közülük azonban mindössze 3 vallotta magát nyíltan pogánynak, így kissé kérdéses a kőtömbkör kellő kihasználtsága. A beruházás bírálói között van Bob Barr volt honatya, aki felvetette, hogy vajon fognak-e páncélos alakulatok áldozati állatokat is szállítani sátáni rituálékra.

A légierő – a bázis és a kőkör gazdája – azzal érvel, hogy a vallásszabadság alkotmányos jogának védelmében van szükség a kőtemplomra. Az Egyesült Államok statisztikái szerint mintegy 700 ezerre tehető a pogány vallásúak száma az országban, azaz pár ezrelékre.

(index)

You have no rights to post comments