Galgóczy Erzsébet Baráti Kör - ismertető

Kategória: Galgóczy Erzsébet Megjelent: 2020. szeptember 27. vasárnap

II. János Pál pápa kisebb forradalmat indított el az egyházban azzal, hogy megújította a boldoggá- és szentté avatások hagyományát. Azóta újra rendszeresen, és minden népből emelnek oltárra olyan embereket, akiknek életszentsége, hősies Isten- és emberszeretete igazolható volt Isten népe előtt. A magyar egyház is követi a szent pápa példáját – de talán szükségszerűen kimaradnak olyanok, akiknek tisztelete eleven a hívő emberek körében. Ilyen többek között a stigmatizált Galgóczy Erzsébet, a Szeretetláng lelki naplót lejegyző Kindelmanné Erzsébet asszony, a hasznos-fallóskúti Csépe Klára vagy épp Natália nővér… és a sort még bizonyosan lehet folytatni.

A mi célunk az, hogy ezeknek a tiszteletre méltó embereknek az emlékét ápoljuk, lelki örökségét magunkévá tegyük és folytassuk. Galgóczy Erzsébetről neveztük el csoportunkat, hiszen az ő életpéldája, a szenvedő Krisztussal való egyesülése, 33 évig tartó stigmatizáltsága nem csak hazánkban, de az egész világon is példa lehet.
Szeretnénk, ha közösen tudnánk imádkozni, meg tudnánk osztani egymással az imameghallgatásokat, egyéni tapasztalatainkat. Ennek érdekében hoztuk létre a Baráti Kör levelező listáját is, amihez bárki csatlakozhat, és minden tag írhat. Örülnénk, ha előkerülnének még régi dokumentumok, kortársak visszaemlékezései, amiket közzé tehetnénk. Szeretnénk olyan programokat szervezni, amelyek elősegítik tiszteletüket, kiadványokat megjelentetni, amelyek másokkal is megismertetik életpéldájukat.
Ez a munka nem ma és nem velünk kezdődött, de mi is részesei vagyunk. (Én fontosnak tartom szentjeink és szentéletű kortársaink tiszteletét is, azért írtam könyvet Szent István királyról, de Erzsébet asszonyról és a Szeretetlángról, Galgóczy Erzsébetről és Csépe Kláráról is, stb.) Azt remélem, hogy együttműködésünk, közös imáink és munkánk révén szentéletű magyarjaink tisztelete erősödik, terjed, s talán még oltárra emelésük is megtörténhet.
A Baráti Kör nyitott, szívesen veszünk mindenkit, aki munkánkkal egyetért. (Nyugodtan bátorítsátok barátaitokat, hogy jelentkezzenek. Ha megírjátok – egyetértésükkel -, az email-címüket, felvesszük őket is a listára. Természetesen aki pedig nem szeretne ebben részt venni, azt kihúzzuk...) A levelező lista szabályai szerint mindenki szabadon hozzá szólhat a témához és írását mindenki más olvashatja.
Közös munkánkban bízva, imával és szeretettel: Sipos Gyula