Hét levél tizenéveseknek - Előfizetsz a halálra? (2. levél)

Kategória: Evangelizációs levelek Megjelent: 2012. március 22. csütörtök

Utcai evangelizációhoz és iskolai előadásokhoz készítettük először ezeket a leveleket, amiket szórólapokként osztogattunk éveken keresztül újranyomva őket. Végül egy kis füzetbe összegyűjtve is kiadtuk. Most itt is közöljük őket - a második levél az "Előfizetsz a halálra?":

 

Kedves Barátom!

A halállal játszadozók tragédiájáról szeretnék neked írni néhány szót, hogy megértsd, milyen helyzetbe kerülhetsz, ha nem vigyázol.
Korunkban a gonosz dolgok gyakran álcázzák magukat jónak, ártalmatlannak és veszélytelennek - de hazudnak. Elveszik pénzedet, egészségedet, elveszik a jövődet és végül az életed.
Lehet, hogy már megkínáltak marihuánás cigivel – a nikotinra már évek óta szoktatnak a reklámokon és füstfelhőkön keresztül – lehet, hogy még csak ezután fognak. Lehet, hogy már nem tudod a hétvégédet buli és ital nélkül elképzelni – lehet, hogy még csak most keltik fel a vágyad rá. Lehet, hogy már a markukban vagy, de az is lehet, hogy még “nem vagy elég menő”, még züllened kell egy kicsit hozzá...
Akárhol tartasz, kérlek olvasd végig ezt a levelet, amelyben arról írok, mi történhet veled.
Tudnod kell, hogy amikor akár ingyen is odaadják neked a  dohányt, alkoholt, kábítószereket ezek a vagány, látszólag nagyon szabad és izgalmas életet élő emberek – csak próbáld ki! – valójában előfizetőket gyűjtenek a halálra. Ha hallgatsz rájuk és beállsz a sorba, te is egyike leszel a fizető balekoknak.
És mit kapsz a pénzedért, az idődért, a vágyaidért cserébe?
Nagyon rövid (!) ideig azt az illúziót, hogy vidám és felszabadult, boldog és beavatott lehetsz. Nem kell többé semmilyen személyes erőfeszítést tenned, elég a drog és máris a paradicsomba kerülsz. És mire rádöbbensz, hogy hazudtak neked, már egy pokoli körben szenvedsz, ahol drog nélkül még a normális, hétköznapi kedélyállapotodat sem tudod biztosítani.
Levert vagy és fáradt, zavarosak a gondolataid, öngyilkossági és gyilkossági gondolatok zaklatnak... Tisztább pillanataidban tudod, hogy csúnyán megraboltak: elvették a pénzed, elvették a terveidet, a vágyaidat, elrabolták a jövődet és helyette nem adtak mást, csak kínzó vágyat egy újabb adag drog után.
Élet adagtól adagig – ezt szeretnéd?
Ne higgy a hazugságoknak!
Nem igaz, hogy bármikor abbahagyhatod! Nem igaz, hogy nincs negatív hatása!
Persze, a nikotinnak, az alkoholnak több évre van szüksége, a kábítószerek akár egy év alatt is kivégezhetnek. Nézd csak meg azokat a testileg és lelkileg leépülő embereket, akik azt állítják, bármikor abba tudják hagyni – csak nem akarják.
Nézz rájuk, és látod, milyen rabság alatt vannak. Lassan elveszítik minden ön-kontrolljukat: lopnak a szüleiktől, köl-csönöket kérnek amiket soha nem adnak meg, elveszítik a barátaikat, saját testüket árulják, betegségből betegségbe jutnak... rosszabb esetben maguk is árulni kezdik a drogot, barátaikat is maguk után rántva, hogy így szerezzék meg a napi – egyre nagyobb – összeget életben maradásukhoz.
Ez az igazság. Ha a drogokhoz nyúlsz, testileg, szellemileg leépülsz és olyan gonosz hatásoknak nyitod meg a bensődet (rossz vágyak, benső hangok, zaklatások), amelyek akkor is veled maradnak, amikor éppen nem állsz az anyag befolyása alatt. Ezek a teljes pusztulás (és pusztítás), valamint a különböző bűnök elkövetése felé nyomnak.
Céljuk a te kihasználásod, amíg csak lehet - egészen a halálig.
Bár azt ígérték, hogy szabad leszel, rá kellett jönnöd, hogy már rég nem azt teszed, amit akarsz, hanem amit ők kikövetelnek maguknak.
Bár azt ígérték, hogy kiteljesítik életed és megoldják problémáidat, azok csak nőttek, míg végül esélyét sem látod, hogyan keve-redhetnél ki belőle.
Én láttam már fiatalokat reggelente remegő kézzel és gyomorral felkelni, ami addig el nem múlt, amíg nem ittak alkoholt. Előttem van azoknak a fiataloknak az arca, akiket a kábítószer egészen tönkretett. Van aki közülük hajléktalan, van aki a szülei nyakán élősködik, és sajnos vannak olyanok, akik már nem élnek. Ne kövesd őket!
Mit tehetsz?
1. Ne kezdd el! Akárhogy kínálnak, biztatnak, cukkolnak, gúnyolnak – ne kezdd el! Ne fizess be egy olyan útra, ahonnan alig lehet visszatérni!
2. Ha már kipróbáltad, de még nem kötözött meg teljesen a drog, azonnal menekülj! Kerüld el még a környékét is annak a helynek, vagy azoknak az embereknek, akik a halállal kínálgatnak! Egyáltalán nem biztos, hogy legközelebb elég erőd lesz, ha a “jóbarátok” újra megkínálnak, és egyáltalán nem biztos, hogy legközelebb is megúszod elvonási tünetek nélkül! (Márpedig az szörnyű kín, amikor a test és lélek fájdalmasan követeli az adagját. Segítség nélkül alig lehet szembeszállni vele!)
Csak akkor vagy elég erős, ha már most nemet tudsz mondani! Tehát: ne menj oda, ne fogadd el és ne ülj fel a szédítő szavaknak.
Ne feledd: nem te vagy nekik fontos, csak ami a tiéd: a pénzed, a kapcsolataid – ne add oda nekik!
3. Ha már benne vagy a nikotin, az alkohol vagy a kábítószerek rabságában, de szeretnél kiszabadulni:
nézz szembe a problémáddal és ne hazudj magadnak.
Tudnod kell, hogy nehéz útra vállalkozol. Olykor minden erődre szükség lesz, s olykor még ez sem elég.

Előfordulhat az is, hogy az árusok fenyegetnek vagy zsarolnak. Azért teszik, hogy a markukban tartva továbbra is őket gazdagítsd. Ne ülj fel nekik és ne hagyd, hogy üres szavaikkal megfélemlítsenek. 
Bátran kérj segítséget, hidd el, az emberek melletted állnak!
Mondd el a problémáidat a szüleidnek, vagy egy olyan olyan társadnak, aki megért téged és képes segíteni neked. (De segítséget kérhetsz telefonon keresztül is vagy személyesen valamely drogrehabilitációs központban.)
4. Tudnod kell, hogy nem pusztán a testi, anyagi dolgok gyötörnek. A drogokkal együtt gonosz, sátáni erők törhetnek rád. Jézus azt mondta, a “sátán embergyilkos kezdettől fogva, egyedüli célja az, hogy pusztítson és raboljon”.
A mennyei Atya ezért elküldte Fiát, Jézus Krisztust, aki legyőzte ezt a gonosz hatalmat. Jézus nevére “minden térd meghajol a mennyben, a földön és az alvilágban”.
Ha Őt kéred, biztos lehetsz benne, hogy segít neked.
Így testedben és lelkedben újra szabad és ép ember lehetsz. Ha kész vagy rá, mondd el ezt az imát:
Mennyei Atyám! Elismerem, hogy rossz útra tértem és utat engedtem az életemben a gonosz dolgoknak. Ez tönkretesz engem, ezért nem akarok tovább így élni. Kérlek Téged, segíts rajtam! Add, hogy szent Fiad, Jézus Krisztus ereje és hatalma által meg-szabadulhassak minden sátáni meg-kötözöttségtől és minden betegségtől! Jézusom, bízom benned, és köszönöm, hogy segítesz rajtam! Ámen.

Végül arra biztatlak, hogy tarts ki a küzdelemben. Néha nagyon nehéz, talán vissza is esel - mégse add fel soha a harcot.
Köszönöm, hogy elolvastad ezt a levelet!

Sípos (S) Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments