Amiért jó elmenni egy karizmatikus találkozóra

Kategória: Eheti Megjelent: 2022. április 11. hétfő

Már azon túl, hogy találkozhatunk rég látott ismerősökkel és ismeretlenekkel. Meg persze Istennel is… Tessék parancsolni:

Ideje van a csendes imának is, a kötött imának is, de ideje van a felszabadító, gyógyító hatású éneklésnek, dicsőítésnek is! És micsoda ereje van többszáz ember együttes imájának, Istenhez szálló énekének! Márpedig az alcsútdobozi regionális katolikus karizmatikus találkozó ezzel fog kezdődni április 30-án, szombaton – igaz, hogy a nap folyamán lesz még csendes ima is, szentségimádás és közbenjáró imaszolgálat is. (És mivel lesz gyermekfelvigyázás és külön foglalkozás a kicsikkel, ezért miattuk sem kell aggódni…)
És ideje van a Szentírás egyéni olvasásának, tanulmányozásának, ideje van a kisközösségben való beszélgetésnek, de ideje van annak is, hogy meghallgassuk más emberek tanítását, akik új szemszögből tudnak rávilágítani Isten munkájára, szavaira és tetteire.
A lengyel származású, de magyarul jól beszélő, régóta hazánkban szolgáló verbita Burbela Gergely atyát és tanítását sokan szeretik, már akik ismerik. Lehet-e jobb előadót találni a nap témájára – „Az Isten Igéje pedig terjedt” (ApCsel 6, 7) -, mint az Isteni Ige Társaságának szerzetesét?
Nyuli Gábor sem ismeretlen számunkra. A Cor et Lumen Christi közösség hazai vezetőiként (a feleségével, Tobisch Borival közösen) komoly missziós munkát végeznek évek óta hazánkban. Hozzájuk fűződik a Tűz és Fény összejövetelek, a dicsőítő szentségimádások és gyógyító alkalmak szervezése, Damian Stayne többszöri meghívása, és tudjuk, hogy munkájuk nem gyümölcstelen – jó dolog lesz hallani az ő tapasztalataikról és meglátásukról, tapasztalataikról Gábor tanúságtételes előadásában.
Én is fogok beszélni néhány szót Isten igéjének befogadásáról, erejéről és terjedéséről, utána pedig szentségimádás lesz közbenjáró imaszolgálattal. Isten szól, Isten cselekszik! Az imapárok imádkoznak, Isten pedig munkálkodik, ahogy Ő ezt megígérte, és ahogy ezt megtapasztalhattuk és most is meg fogjuk tapasztalni! A Szentlélek karizmái működnek, az Úrtól jövő ismeret és kijelentés valóságos, jelenléte valóban gyógyít és szabadít! A karizmatikus megújulást hitelesítik az imaszolgálat alatt történő események – igen, Isten itt van, és szeret minket!
Az ebédszünet alatt beszélgethetünk egymással, megoszthatjuk örömeinket, tapasztalatainkat, megnézhetjük a kirakott könyveket, ikonokat, kegyképeket (és még vásárolhatunk is), lelkünk után a testünket is jóllakathatjuk. Utána pedig Lackfi János előadása következik, „tanúságtétel irodalmi kitekintéssel” – s aki hallotta már őt beszélni, az tudja, hogy mondandója milyen élvezetes, sokszínű, és elkötelezetten keresztény.
És még mindig nem értünk a végére! További rövid tanúságtételek után Spányi Antal püspök atya vezetésével koncelebrált szentmisén vehetünk részt. (Persze, ha valaki minden nap püspöki misén vehet részt, annak ez talán nem olyan nagy dolog, de nekünk, akik mindenfelől összegyűlünk, ez ritka, jelentős és szép esemény, ünnep…)
Egy szó mint száz, szeretettel hívunk és várunk, jöjj, és ünnepelj velünk! Az alkalmat ugyan a Székesfehérvári Egyházmegye katolikus karizmatikus közösségei szervezik, de nem csak maguknak, hanem mindenkinek, aki éhezi és szomjazza Isten jelenlétét! Bárhol élsz, bármelyik egyházmegyéhez tartozol, karizmatikus vagy épp Máriás-lelkületű vagy (esetleg mindkettő), van közösséged vagy nincs, voltál már itt, vagy még sohasem jártál erre, szívesen látunk!
Helyszín az alcsútdobozi sportcsarnok (József A. u. 1. a faluközpontban, a főút mellett), a találkozó ingyenes.
A reményteli találkozás örömével: Sipos Gyula (www.szeretetfoldje.hu)

You have no rights to post comments