Két Emmy-díjat nyert a II. János Pál pápa történelemformáló szerepéről szóló dokumentumfilm

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2016. december 22. csütörtök

Két Emmy-díjat nyert az „Egy kontinens felszabadítása: II. János Pál szerepe a kommunizmus bukásában” (Liberating a Continent: John Paul II and the Fall of Communism) című dokumentumfilm, amely Szent II. János Pál pápa történelemformáló életpályáját mutatja be.

Az alkotás a legjobb történelmi dokumentumfilmnek, valamint a legjobb operatőri munkáért járó elismerést nyerte el. A díj odaítélését december 3-án jelentette be az amerikai National Academy of Television Arts & Sciences (Televíziós Művészetek és Tudományok Nemzeti Akadémiája). A díjat a Knights of Columbus katolikus szervezet vezérigazgatója, a film ügyvezető producere, Carl Anderson és a többi producer, Justyna Czyszek, Szymon Czyszek, David Naglieri, Michele Nuzzo-Naglieri, illetve George Hosek operatőr vette át.

„Nagy megtiszteltetés számunkra a két díj, és hálásak vagyunk, hogy ezzel elismerték a film jelentőségét, amely bemutatja, hogy Kelet-Európa erőszak nélkül, az emberi lélek legjobb részét előhívva nyerte vissza szabadságát – mondta Carl Anderson. – A dokumentumfilm bemutatja, hogy II. János Pál alapvető szerepet játszott abban, hogy ez megvalósuljon, és ilyen reményteljes, inspiráló módon valósuljon meg.”

Carl Anderson, aki Ronald Reagan elnöksége alatt a Fehér Házban dolgozott, maga is együttműködött a lengyel pápával.


Stanisław Dziwisz bíboros és a film készítői

A kilencvenperces film bemutatja II. János Pál hatását a lengyel Szolidaritás mozgalomra, valamint a pápa központi szerepét a vasfüggöny leomlásában. A dokumentumfilmben – melynek narrátora a Passióból ismert színész, Jim Caviezel – számos ritkán látott archív felvételt is felhasználtak. A megszólaltatott interjúalanyok között szerepel George Weigel, II. János Pál életrajzírója, Stanisław Dziwisz bíboros, a lengyel pápa egykori titkára és Richard Allen, Ronald Reagan elnök nemzetbiztonsági tanácsadója is.

A filmet a közszolgálati televízió tűzte műsorára az Amerikai Egyesült Államokban.

A dokumentumfilmből részletek megtekinthetők angol nyelven a film hivatalos honlapján.

Forrás: Catholic News Agency

Fotó: Jp2film.com

Magyar Kurír
(sza)

Hozzászólások   

#1 sz.f.m. 2016-12-22 17:08
Mintha egy pillanatra a Regnum Mariánum is látható lett volna a kommunizmust bemutató részben.
Micsoda pusztítást végzett a "vörös sárkány!" Belegondolni is szörnyű, és megmaradtunk? mekkora kegyelem.
Eszembe jutott a Szűzanya jövendölése, amit Don Gobbinak adott, Magyarországon, Debrecenben a Fájdalmas Szűzanya ünnepén.
"Vegyetek részt fájdalmamban, akik felajánlástokka l együtt meghívást kaptatok, hogy egyre inkább betérjetek Szeplőtelen Szívembe.
Vegyetek részt fájdalmamban, amit a materializmus és élvezethajhászá s miatt érzek ezekben a nemzetekben, amelyek évtizedekig éltek az ateista kommunizmus fájdalmas rabságában. Szeplőtelen Szívem elnyerte megszabadulásuk nagy kegyelmét./.../
Vegyetek részt fájdalmamban, mert itt a szabadkőművessé g uralkodik okkult hatalmával, ami a szokások elhagyásához, az erkölcsi érzék elveszítéséhez, a szexuális szabadosság magasztalásához , válásokhoz, születésszabály ozáshoz és a törvényesített abortuszhoz vezet. Értsétek meg ezért, hogy a kommunizmus bukása, ami itt 1989-ben történt meg Szeplőtelen Szívem különleges közbelépésére, csak jele és elővételezése az én teljesebb és nagyobb győzelmemnek.
Ez a győzelem az egész világban a gyakorlati ateizmus bukásával, a szabadkőműves és sátáni erők vereségével, a gonosz hatalmak megdöntésével és ISTEN TELJES DIADALÁVAL fog bekövetkezni az irgalmas nagy büntetés által megtisztult világban.
Ezért meghívlak benneteket a gyermeki ráhagyatkozásra , a bizalomra és a nagy reménységre.

Ebben utánozhatatlan óriás volt Szent II. János Pál pápa. TOTUS TUUS
Íme egy igaz prófécia.
Istentől megáldott szent karácsonyt kívánok! sz. f. m.

You have no rights to post comments