Az amerikaiak 15 százaléka már kidobta a tévéjét

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. december 24. csütörtök

Egy friss amerikai kutatás szerint az Egyesült Államok lakosságának 15 százaléka már megszüntette a tévés előfizetését, írja a Hollywood Reporter. Ennél is durvább, hogy kilenc százalékuknál soha nem volt bekötve a kábeltévé. Ez azt jelenti, hogy a lakosság 24 százaléka már nem igényli a kábeltévét, vagyis a teljes populáció majdnem negyede, ami már komoly gazdasági hatással lehet a szórakoztatóiparra. Az előfizetést lemondók vagy a kábelt be sem kötők:

- 71 százaléka szerint egyszerűen túl drága a szolgáltatás
- 64 százalékuk online vagy ősrégi antennával is megtalálja a műsorát
- 46 százalékuk pedig egyáltalán nem néz tévét.
A helyzet leginkább a 18-29-es korosztályban drámai, a tévézést feladóknak a 19 százalékát adják ki és 16 százalékát azoknak, akik már be sem kötötték a csatornákat.
A Disney vagy a Viacom már arra figyelmeztet, hogy az eddigi fejlődést hamarosan megállhat, sőt, erős zuhanás várható. Az első számú amerikai kábeles sportcsatornának számító ESPN-t például 7 millióan mondták le két év alatt.
Az egyre erősödő tévéellenességet már a tőzsde is megérzi, a Disney és a Viacom figyelmeztetése óta drasztikusan csökkent a kábelcsatornák értéke.
A kábeltévézés népszerűségének csökkenésében az is közrejátszhat, hogy sokan külön netet sem kötnek be otthonra, hanem a telefonos előfizetésükhöz kapott internetet használják. A kábeltévézéstől távol maradó 24 százalékba tartozó emberek 70 százalékának van okostelefonja, de csak 54 százaléknak van otthoni internetelőfizetése, 25 százalékuk pedig kizárólag okostelefonon fogyaszt kontentet.
(index.hu)

You have no rights to post comments