Filmen a világhírű magyar szerelmesek története

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. október 03. szombat

Gárdos Péter, Hajnali láz c. könyvét eddig harminc nyelvre fordították le. Hamarosan film is készül a regényből, melyben a főszerepet Piti Emőke, Schruff Milán, Máté Gábor és Gyabronka József játssza.

A napokban került a boltokba Gárdos Péter Hajnali láz című könyve, melyben saját szülei találkozásának és szerelmének történetét írta meg, kettejük ötven év után előkerült levelezése alapján. A világsikert aratott könyvet eddig harminc nyelvre fordították le, a belőle készült film pedig - Piti Emőke, Schruff Milán, Máté Gábor, Gyabronka József, Kovács Lehel, Gila Almagor és Scherer Péter főszereplésével - 2015. december 17-én kerül a hazai mozikba az ACompany Hungary forgalmazásában.
A vadonatúj előzetes már most látható! A 25 éves Miklós 117 lánynak ír levelet, hogy megtalálja az igazit. A 19 éves Lilivel fél évig levelezik, mire személyesen is találkoznak. A két fiatal fülig egymásba szeret, újra érzik, az élet szép is lehet, és úgy tűnik, nem állhat boldogságuk útjába semmi. Még az sem, hogy Miklós tüdőbeteg, akinek az orvos szerint csak néhány hónapja van hátra. Gárdos Péter (Szamárköhögés, A skorpió megeszi az ikreket reggelire, Tréfa, A porcelánbaba) saját szülei találkozásának és szerelmének történetét írta meg, kettejük ötven év után előkerült levelezése alapján.
A második világháború utáni Svédországban játszódó romantikus film a borzalmakon is túljutni képes, szenvedélyes élni akarás megható és csodálatos példázata. A film főszerepeit Schruff Milán (Kalandorok) és a ragyogó ifjú tehetség, Piti Emőke alakítják. A további szerepekben Kovács Lehel, Petrik Andrea, Máté Gábor, Gyabronka József, Scherer Péter, Kovács Lehel, Földes Eszter, valamint két svéd színész Roger Strom és Anna Ascarate látható. Az idős édesanyát Izrael egyik vezető színésze, Gila Almagor (München) kelti életre.
(kulturpart.hu)

You have no rights to post comments