Hogyan szállásolják el Mekkában a zarándokokat

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. augusztus 29. szombat

Luxus-sátrak három millió zarándok számára, légkondival, konyhával, fürdővel... itt vannak a képek:

 

Mekkátol 8 km-re van egy kis város Mina ,a sátrak városa. Az 5 napos mekkai zarándoklat alatt 20 négyzetkilométeren sátrakat állitanak fel a zarándokok számára.

Eredetileg a zarándokok saját sátraikat használták. Az 1990-es években a szaudi kormány állandó, gyapotból készült sátrakat állított fel , de az 1997-es tűzvész után, melyben 350 zarándok halt meg, a város állandó , tűzálló sátrakat állított fel. A sátor-város 100.000 lég kondival ellátott sátorból áll, mely 3 millió zarándokot tud elszállásolni , emberi körülmények közt. A sátrak mérete  8x8 m, üvegszálas és teflonnal  vannak borítva, hogy tűzmentesek legyenek. Táborokra vannak osztva, mindegyik tábor  konyhával, fürdővel és tiszta ágyakkal van felszerelve. A sátrak számozottak es színezettek, aszerint, hogy melyik országnak van kijelölve. A zarándokok érmeket kapnak a sátor színével, számával, hogy el ne tévedjenek.

A sátortábor el van látva hangszórókkal, hő jelző és tűzoltó - riasztó hálózattal.

Mina1

Mina2

Mina3

Mina5

Mina4

Mina6

Mina7

Mina8

Mina9

Mina10

(levélben kaptam)

Hozzászólások   

#3 barnan 2015-08-30 05:55
(jav: Emberek és Istenek)
+1 #2 barnan 2015-08-30 05:52
A keresztények is csak negyed négyzetméternyi területet foglalnak el egyénenként a föld felszínéből, de ha Jézust hordozzák, az világosságot teremt tőlük távolabb is.

A korábban belinkelt "Istenek és Emberek" című filmben a muszlim asszony így fogalmaz a távozás gondolatával foglalkozó, a falunak sokat segítő keresztény szerzetesek felé, maradásukat kérvén: "Mi vagyunk a verebek s ti a faág, amelyen megpihenhetünk."

"Szeressétek ellenségeiteket , áldjátok azokat, a kik titeket átkoznak, jót tegyetek azokkal, a kik titeket gyűlölnek, és imádkozzatok azokért, a kik háborgatnak és kergetnek titeket." - szól Jézus tanítása s ha ezen és más tanításokat megéli a keresztény, azzal mit kezdjen a sötétség? Kié a győzelem?
#1 barnan 2015-08-29 07:21
Az iszlám világ 2100-ra a világon többségbe kerülhet, a muszlim nőknek átlagosan három gyermekük születik a jelenben.
Európában a keresztények száma ugyanezen idő alatt 100 millióval csökkenhet.
Az iszlám vallás tiszteli Ádámot, Noét, Ábrahámot, Mózest, Dávidot, Jézust,... (mint prófétát), Máriát.
A muszlimok megvallása szerint az iszlámhoz való kötődésüket a nyugat romlottsága, a keresztény világ hiteltelensége is erősíti.
Afrikában 2050-re a keresztények száma elkerülheti az 1 milliárdot.

You have no rights to post comments