Beindult az LMBTQ-inkvizíció: kirúgták a Bibliára hivatkozó börtönlelkészt

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. augusztus 20. csütörtök

Egyre több keresztényt ér sérelem az LMBTQ közösségnek kedvező jogi lépések nyomán a szólás- és vallásszabadság „hazájában”, az Egyesült Államokban. A magánszemélyek (a melegesküvők kiszolgálását megtagadó cukrászok és virágárusok) mellett már egyházi alkalmazottak is megtapasztalhatták a meleglobbi sikereinek a hívők életére gyakorolt negatív hatásait.

David Wells káplán 13 évig szolgált önkéntes tanácsadóként lelkésztársaival együtt a Warren megyei fiatalkorúak börtönében, Kentucky államban. A férfi gyermekkorában szexuális erőszak áldozatává vált, így a beszélgetések során saját tapasztalatai által próbált segítséget nyújtani a hasonló sorsú és egyéb nehézségekbe került fogvatartottakon.
„Leültem az asztalhoz egy 16 éves fiúval szemben, aki a sorsától elgyötörten, keservesen sírt. Kisgyerekként nemi erőszak érte őt, majd a történteket az alkohol és drogok segítségével próbálta elfeledtetni. Szerette volna tudni, hogy van-e még remény számára. A szemébe néztem és beszéltem neki Jézus Krisztus megmentő erejéről, ami engem is megszabadított, és ami őt is képes megszabadítani” – számolt be a káplán a foxnews.com-nak.
A Kentuckyban hozott 2014-es törvények alapján viszont Wellsnek nem lett volna szabad az őt foglalkoztató fiatalkorúak büntetés-végrehajtási intézete (DJJ) égisze alatt bűnnek nyilvánítani a homoszexualitást. Sőt, még a Bibliából sem idézhetett volna verseket, melyek alátámasztják a meggyőződését.
A káplán válaszút elé érkezett: aláír egy állami dokumentumot, melyben megígéri, hogy nem nevezi többet a fogvatartottak előtt bűnnek a homoszexualitást, cserébe a DJJ lezárja az ügyet. Wells és társai a hitük mellett döntöttek, és nem írták alá a papírt. Ezek után meg is jött a válasz az illetékes szervektől. Habár elismerik Wells munkásságát és elhivatottságát, mivel a lelkész vallási meggyőződése gátolja "a DJJ 912-es szabályzat, 4-es cikk H paragrafus kritériumainak teljesítését", eltanácsolták őt a Warren megyei fiatalkorúak börtönéből.
A szóban forgó DJJ 912-es végzés, mely alapján a káplánt elbírálták, így szól: „A DJJ munkásai, önkéntesei, gyakornokai és vállalkozói nem használhatnak olyan sértő nyelvezetet a fiatalok előtt, mely rejtett üzenetként előítéletet vagy gyűlöletet közvetít a LMBTQ közösség felé. A DJJ munkásai, önkéntesei, gyakornokai és vállalkozói nem sejtethetik, és nem mondhatják azt az LMBTQ fiataloknak, hogy ők természetellenesek, deviánsak, bűnösök és azt sem, hogy képesek lennének vagy kötelesek a nemi irányultságuk és identitásuk megváltoztatására."
Wells állítja, hogy sosem használt sértő és gyűlölettől vezérelt szavakat a tanácsadások alatt. A DJJ azonban minden tiltakozás ellenére hajthatatlan, és ragaszkodik álláspontjához. „Ők sértőnek és gyűlöletbeszédnek titulálják azt, amit a Biblia állít a homoszexualitásról” – véli a lelkész.
David Wells ügyvédje szerint: „Semmi kétség afelől, hogy a tisztogatás elkezdődött. A fordulatot jelentő legfelsőbb bírósági döntés már figyelmeztetett erre bennünket.”
Manapság, mikor a melegházasságok legalizálásával divattá vált „bigott, homofób, őskövület” stb. jelzőkkel illetni a hithű keresztényeket, mikor az emberek büszkén taposnak a bibliai igazságokon, és a jognak köszönhetően a hívők kezdik elveszteni alapvető jogaikat, felcseng a foxnews.com cikkének záró kérdése: Istent vagy az államhatalmat fogod követni?
(Vigyazo.blog.hu)

You have no rights to post comments