A világbajnoknő elmondta sikerének öt titkát

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. július 15. szerda

Hosszú Katinka világbajnok úszónőnket az Arenawaterinstinct.com a legsokoldalúbb női úszónak nevezi és kiemeli, hogy a magyar bajnoknő fejben legalább olyan erős, testben. Hosszú Katinka mottója az, hogy „a kemény munka mindig meghozza a gyümölcsét.”
A magyar úszóklasszis öt alapszabálya, amik szerint az életét éli és versenyez:

1. Minden edzés előtt egy pillanatra megállok, és mielőtt a vízbe ugranék, elgondolkodom azon, mi a célom, és mit kell tennem az edzésen, hogy egy lépéssel közelebb kerülhessek hozzá.
2. Az edzéseken tartom magam a „nincs mentség” elvhez. Soha nem keresek mentségeket, mindig megteszem, amit meg kell tennem, ezért azt sem viselem el, ha valaki a közelemben mentségeket keres.
3. Az egész karrierem arra épült, hogy ha választanom kellett, soha nem féltem a nehezebb út mellett dönteni. Ami könnyen jön, azért nem érdemes küzdeni.
4. Nem keresek magamnak könnyű feladatokat, ahol biztos a siker, inkább olyanok után kutatok, ahol a bukás esélye nagyobb, mert azt vallom, a siker felé vezető út kudarcokkal van kikövezve.
5. A kemény munka mindig kifizetődik. Talán nem pont akkor, amikor számítasz rá, de a munka soha nem megy pocsékba, mindig a hasznodra válik.
(origo.hu)

You have no rights to post comments