Egy jogvédő szervezet elzülléséről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. július 03. péntek

Az Amnesty International-t annak idején az igazságtalanul, lelkiismereti okok miatt elítéltek jogvédő szervezeteként alapították. A honlapjukon azt hirdetik, hogy "alapos kutatásaink és határozott kampányaink eredményeként a világ minden pontján segítjük a küzdelmet az emberi jogok megsértésével szemben. A másokat megkínzókat bíróság elé állítjuk. Az elnyomó törvényeket megváltoztatjuk. A bebörtönzötteket kiszabadítjuk, hogy elmondhassák véleményüket." Sajnos nemcsak ezzel foglalkoznak.

Manapság az Amnesty International az egyik nemzetközi éllovasa az abortusz terjesztésének és az azonos neműek házasságának.
Ezért azok, akik szeretnék a valódi emberi jogokat védeni, nehezen képzelhetőek el az Amnesty International tagjaiként vagy támogatóiként.
Az Amnesty elveszítette régi jó hírnevét és erkölcsi hitelét egy szükségtelen kisiklás, az eredeti küldetésétől való eltérése miatt. Az abortuszok előmozdítójaként, a radikális gender ideológia és az azonos neműek házasságának terjesztőjeként a szervezet megosztotta saját tagságát megkockáztatva számos nemzetből, kultúrából és vallásból érkező támogatóinak elveszítését, akik következetesen védenek minden emberi jogot.
Az Amnesty lényegében minden országban, ahol csak jelen van, terjesztette az abortusz liberalizálását, a gender ideológiát és előmozdította az azonos neműek házasságát. A meghökkentő példák közül íme néhány:
- Az Amnesty International az egyik leghangosabb szószólója és legkitartóbb támogatója volt Írországban az anya kérésére elvégzett abortuszoknak. A kulcsszlogenük az abortuszt "egészségügyi jognak" titulálta.
- Az Amnesty International hatalmas kampányt indított az abortusz előmozdítása érdekében a világ minden pontján "Az én testem, az én jogom" (My body, my right) címmel. Emellett számos országban, mint például Mexikó, Salvador, Paraguay, Chile és Argentína, meghatározó abortuszpárti kampányokat szervezett.
- Az ENSZ Emberi Jogi Bizottságához érkezett 55 publikált beadvány közül kettő indítványozza az abortusz "emberi jogként" való elfogadtatását. Beadványukban kitérnek arra, hogy az élethez való jog nem áll fenn "születés előtt". A szóban forgó dokumentum újkeletű, 2015 júniusban íródott.
- Az "egyenlőség ünneplésének" jegyében a "meleg büszkeség hónapjában", azaz június folyamán az interneten ingyenesen elérhető oldalukon a "Pride 2015 activist toolkit", azaz a pride aktivisták "eszközkészlete".
- Emellett a szervezet 2015 májusában nyomást gyakorolt Ausztriára az azonos neműek házasságának engedélyezése érdekében.
Az Amnesty International-t rengetegen támogatják abban a hiszemben, hogy a múltban elkezdett jogvédő tevékenységet végzik ma is, mint például a vallásszabadság védelme, a kínzások megfékezése, vagy a politikai foglyok kiszabadítása.
Ehelyett azonban az Amnesty International egy olyan szervezetté vált, amely csak egyesek emberi jogait védi, és nem minden emberét, különbséget téve aközött, hogy már megszületett-e vagy még meg. Naivitás lenne tovább támogatni a szervezetet azoknak, akik a férfi és nő egymást kiegészítő szerepében hisznek, amely a család alapja, a társadalom alapja.
Kérjük ezért mindazokat, akik jóhiszeműen adakoztak az Amnesty International javára, hogy gondolják át a szervezet jövőbeli támogatását. A csoport, amely mára kivívta az Abortusz International nevet magának, aláaknázza a társadalom fenntarthatóságát az abortuszok és a radikális gender-ideológia előmozdításával.

(CitizenGo)

You have no rights to post comments