Hogyan jutottunk idáig?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. május 27. szerda

A népszavazáson az írek 62%-a igent mondott a homoszexuálisok házasságára. Miről szólt ez a szavazás? Milyen előzményei voltak ennek az eredménynek? Hogyan nyer a homoszexuális kampány egy olyan országban, ahol már egyébként is bejegyzett élettársi kapcsolatban élhetnek a homoszexuálisok és ahol 22 évvel ezelőtt még a büntető törvénykönyvben szerepelt a homoszexuális kapcsolat fenntartása?

 Hívhatjuk-e házasságnak azt, ami természetét nézve nem az? A homoszexuális párok kapcsolata akkor sem foglalja magában az élet továbbvitelének lehetőségét, a férfi és nő egymást kiegészítő egységében rejlő erőforrásokat, ha az állam házasságnak nevezi azt. Ha a társadalom alapköveit kimozdítjuk a helyükről, az egész társadalom megrendül.

Hamarosan az ír homoszexuális párok is örökbefogadhatnak gyermekeket vagy jelentkezhetnek a béranya-programokra, hogy egy szegény sorsú nő kihordja az ő genetikai állományukkal rendelkező babákat.

Az előzményeket összefoglalja néhány európai parlamenti képviselő levele, amelyet az EP elnökének címeztek. A levélben kifejtik, hogy EU tagállamhoz nem méltó az a megfélemlítő légkör, melyben a kampány zajlott, lehetetlenné téve a "szabad és tisztességes” szavazást. Emellett az ír parlament közpénzekből élő politikai pártjainak mindegyike aktívan kampányolt a homoszexuálisok házassága mellett. A köz- és kereskedelmi média nem vett tudomást az ír Legfelsőbb Bíróság korábbi döntéséről, mely szerint a vita két oldalának képviselőit 50-50% felület illeti meg, ezen felül számos médiaszereplő is aktívan kampányolt az IGEN oldal mellett.

Írországi székhelyű multinacionális vállalatok egyértelművé tették több ezer munkavállaló számára, hogy igennel kell szavazniuk, és elvárták, hogy a szociális médián keresztül kampányoljanak ezért. Bár az ír választási törvénybe ütközik, a kormány nem kifogásolta és nem tett ellene lépéseket, hogy egy amerikai szervezet milliárdokat áldozott (25 millió eurót, azaz kb. 7,5 milliárd forintot) az utóbbi években a népszavazásra és az azt előkészítő munkára.

Mindezek mellett a szavazófülkék biztonságáért felelő rendőrség is aktívan kampányolt a homoszexuális házasságért.

A megfélemlítés, a pénz és az ideológiával fűszerezett pártpolitika árnyékolta be az ír szavazást.

A fentiek is jól mutatják, hogy milyen nagy szükség van az olyan alternatív hírforrásokra, mint a CitizenGO, amelyet nem nagyvállalatok finanszíroznak, hanem a magánemberek tartanak fenn. 

Rajtunk áll, hogy milyen társadalmat építünk, hogy gyermekeink és unokáink milyen családokban nőnek fel.

Frivaldszky Edit és a CitizenGO csapata

Hozzászólások   

#1 barnan 2015-05-28 04:49
Az ember szervezetében is keletkeznek nem építő jellegű, rendellenes sejtek. Ezek elburjánzását külső hatások is elősegíthetik, felerősíthetik, ami ellenében fontos, elengedhetetlen szerepe van a szervezet immunrendszerén ek, védekező mechanizmusaina k. A problémát elősegíti, ha ezen utóbbiak állapota nem megfelelő.

A külső hatások mellett az azonos neműek házasságának népszerűség növekedéséhez Írországban más is hozzájárult és ezen utóbbi a sajnálatosabb vonulat.

Írországban az utóbbi időszakban gyengült a keresztény/kato likus hitelesség és tekintély, sérült és gyengült a katolikus egyház tekintélye, az egyházon belüli pedofil botrányok következtében illetve ami elgondolkoztató (a katolikusok megtévesztéséne k veszélye, a károkozás mértéke miatt is), magukat hívő katolikusnak valló politikusok, vezető politikusok álltak ki az azonos neműek házassága mellett.

You have no rights to post comments