Újabb helyen szivárog folyadék a međugorjei Feltámadt Krisztus-szoborból

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. május 25. hétfő

A bronzszobor egyik térdéből 2001 óta vízszerű folyadék szivárog; most a másik térd fölött is – szemtanúk szerint az eddiginél erősebb – szivárgás indult. A szivárgás tizenegy éve érzékelhető, bár voltak rövidebb-hosszabb időszakok, amikor elapadt. 2010-ben például olyan időszakban szűnt meg, amikor Međugorjéban igen sok eső esett; ez még valószínűtlenebbé teszi azt az elméletet, hogy a szobor belsejébe jutó esővíz jelenne meg cseppenként a fémfelszínen.

A zarándokok kendőkkel törlik le az előtűnő cseppeket. Értesülések szerint a folyadékot laboratóriumi vizsgálatnak is alávetették, egyesek szerint emberi könnynek bizonyult, de a vizsgálat tényét sem a Vatikán, sem a međugorjei plébánia nem erősítette meg. Szemtanúk több olyan esetről is beszámolnak, amikor az áttetsző folyadék vörös színűnek látszott a kendőn.
A Feltámadt Krisztus-szobor Andrej Ajdic Feltámadás című ezüstszobrának másolata, amelyet a művész II. János Pál pápának ajándékozott 1996-os szlovéniai apostoli látogatása alkalmából – írja a Medjugorje Today.

Magyar Kurír (mk)

You have no rights to post comments