Túlélte a magzat az abortusztablettát

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 19. csütörtök

Szomorúan tapasztalom, a szülész orvosok milyen felelőtlenül végzik munkájukat és milyen könnyen mondanak végletes ítéleteket a magzatokról. Hány anyukának, házaspárnak keserítik életét azzal, hogy gyermekét rendellenes fejlődésűnek mondják és milyen könnyedén tanácsolják a magzatgyilkoságot. Íme, egy történet:

Minden nő rémálma vált valóra, amikor Catherine Urhegyi első ultrahangos vizsgálatára ment második gyermekével. Az orvos tragikus hírt közölt vele: néhány hetes magzata meghalt az anyaméhben. A brit édesanyának három választása volt: megvárja természetes úton a vetélést, kaparásos műtétet vállal, vagy abortusztablettát kap.

Nem volt szívverés
„Kisbabát szerettem volna látni az ultrahangon, egyáltalán nem voltam felkészülve a rossz hírre. Amikor közölték, hogy a babának nincs szívverése, könnyekben törtem ki” – mesélte a Daily Mail újságírójának Catherine. Az asszony és férje, Andrew az abortusztabletta mellett döntöttek, mert az édesanyának így nem kellett kórházban maradnia, és hazamehetett kétéves kisfiához. Megkapta az első tablettát, amitől erősen vérzett, majd két nappal később visszament a kórházba, hogy egy második gyógyszerrel befejezzék az abortuszt.

Döbbenetes hír a vizsgálaton
Mielőtt beadták volna neki a második tablettát, az orvosok elvégeztek még egy ultrahangos vizsgálatot. Ekkor döbbenetes hírt közöltek a párral: a baba mégis él. Catherine és Andrew először el sem akarták hinni, majd amikor meghallgatták a szívhangot, úgy döntöttek, a kockázatok ellenére megtartják a babát. Az orvosok ugyanis figyelmeztették őket, hogy a kislány születési rendellenességekkel jöhet a világra.

Csak egészséges legyen
„Azt mondani, hogy ez tönkretette a terhességemet, enyhe kifejezés” – mondta a kismama, aki jelenleg terhessége 26. hetében jár. Nagyon szerettünk volna egy második gyermeket, és borzasztóan aggódunk, hogy nem lesz egészséges. Hihetetlen mérgesek és elkeseredettek vagyunk. Nem értjük, hogy követhettek el ekkora hibát az orvosok” – mesélte. A kórház elnézést kért a szülőktől, és azonnali vizsgálatot rendelt el.
(origo.hu)

You have no rights to post comments