Botrányos plakáttal várják a pápát Nápolyban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. március 14. szombat

A Rosso di Sera a pápa látogatása előtt egy héttel helyezte el Nápoly központjában a plakátot, amelyen egy félig apácának, félig farmerbe öltözött, rózsafűzért szorongató modell látható fedetlen keblekkel – igaz, részben eltakarja magát.

Jövő hét végén Nápolyba látogat Ferenc pápa. Lehet, hogy addigra már a helybéliek egy részének és a katolikus egyház illetékeseinek a követelésére eltüntetik a város központjából a botrányos plakátot.
Az óriásplakát a cég reklámkampányának része, a dél-olaszországi város lakóit és a katolikus egyház illetékeseit azonban mélységesen felháborította a dolog, és azt követelik, hogy a képet tüntessék el a pápa látogatása előtt.
A brit Independent beszámolója szerint van, aki szimplán csúnyának, mások viszont a jó ízlést és a vallásos érzelmeket sértőnek tartják a reklámfotót. Megint mások szerint mindössze az időzítés rossz.
A cég elismerte, hogy direkt választottak vitatható témát a fotónak, de azt tagadják, hogy istenkáromlást akartak volna elkövetni. Ugyanakkor hajlandóak eltávolítani a plakátot, ha erre az országos reklámszövetség etikai testülete felkéri őket.
Ferenc pápa március 21-én látogat Nápolyba és Pompejibe.
(origo.hu)

You have no rights to post comments