A Famiglia Cristiana a Charlie Hebdóról: Képmutatók vagytok!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. február 28. szombat

Az olasz katolikus hetilap ezúttal nem hagyta szó nélkül a francia szatirikus lap Ferenc pápát gúnyoló rajzát és megjegyzését – tudósít a Vatikáni Rádió.


„A mi derék karikaturistáink úgy döntöttek, hogy prédikálni fognak. De nincs szomorúbb, mint amikor egy vicclaprajzoló komolykodó moralistát és prédikátort játszik” – ezekkel a kritikus szavakkal illette a Famiglia Cristiana olasz katolikus hetilap a francia Charlie Hebdo szatirikus újságot, válaszként arra a rajzára és megjegyzésére, mellyel ezúttal Ferenc pápát veszi tollhegyre.

Dühös, acsarkodó kutyaként ábrázolják a pápát a gúnylap címoldalán, majd megjegyzésként azt ajánlják neki, hogy „olvasgassa az evangéliumokat, jelesen a hegyi beszédet, melyben Jézus azt ajánlja, hogy ha megütik a jobb arcodat, tartsd oda a másikat is. Egy jó keresztény ugyanis nem bántja a társát, ha az az anyját szidalmazza”. Az olasz hetilap válaszként idézi a híressé vált állítást, a „Je suis Charlie” szlogent, hozzátéve: „mais je suis pretentieux et je suis moraliste” („de azért követelőző és moralista is vagyok”).

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

You have no rights to post comments