12 évig volt éber kómában, hallotta, hogy anyja a halálát kívánja

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2015. január 17. szombat

Martin Pistorius egy átlagos kissrác volt, aki tizenkét éves korában hazament az iskolából, mert influenzás tünetei voltak. Később elkezdett teljesen lépülni, nem evett, izmai legyengültek, végül már semmit nem tudott csinálni, és kómába esett – írja az Independent.
Négy évvel később, 16 évesen ébredt fel, a következő 8 évet pedig éber kómában töltötte, vagyis teljesen eszméleténél volt, csak épp egy teljesen lebénult testben.

Pistorius 2011-ben könyvet írt Néma üvöltés (Ghost Boy) címmel, amiben megírta kómában töltött éveinek történetét, most pedig egy podcastot készített róla és családjáról azNPR. Ebben többek közt azt is elmondja, hogy milyen érzés volt, mikor hallotta, hogy anyja már a halálát kívánja, mert nem bírta elviselni, hogy fia csak vegetál.
Martin Pistorius szerint az egyik legrosszabb dolog az volt, hogy állandóan egy Barney nevű dínóról szóló gyerekeknek készített showt nézettek vele. El sem tudom mondani, hogy mennyire gyűlültem Barney-t – mondta.
Az orvosok Martin Pistoriust egyébként cryptococcus okozta meningitisszel diagnosztizálták, viszont a mai napig nem tudják, hogy mégis miért, vagy mitől ébredt fel vegetatív állapotából.
Martin Pistorius most Angliában él feleségével, Joannával, kerekesszékkel mozog, és egy hasonló szoftverrel kommunikál, mint Stephen Hawking.
(velvet.hu)

You have no rights to post comments