A Szeretetláng Mozgalom nemzetközi koordinátorának levele

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. december 21. vasárnap

"Kedves testvérek, koordinátorok, imaközösség vezetők,  és mindnyájan, akik a Szeretetláng apostolai vagytok!

  Ti, akik a szívetekbe fogadtátok a Szent Szűz Szeretetlángját, talán másoknál jobban és mélyebben élhetitek át a közelgő karácsony titkát. Hiszen ahogy a Szeretetláng Lelki Naplóból tudjuk, a Szűzanya Szeretetlángja nem más, mint maga Jézus Krisztus, így amikor a Szeretetláng fellobbant a lelketekben, magát Jézust fogadtátok a szívetekbe! 

Több mint 2000 évvel ezelőtt József  és Mária hiába keresetek szállást Betlehem hideg, sáros, sötét útjain, nem fogadta be őket senki sem. Ti azonban szállást adtatok a születő kis  Jézusnak – nem kőből vagy téglából épített házban, hanem egyenesen a szívetekben!  Ez azonban csak a kezdet! Jézus, akinek otthont adtatok, további cselekvésre szólít benneteket! Ezt kéri tőlünk – sőt, Tőled, személyesen – a Szeretetláng Lelki Naplóban: „Lépj ki mértékeidből! Lépjetek ki mértékeitekből! Nézd a három Bölcset, akik emberfeletti áldozatot hoztak. Ők igazán kiléptek mértékeikből. (…) Minden plébánián teljes lelkesedéssel és akarattal meg kell szervezni az   imaközösségeket!”

Igen, testvérem, Te, aki a szívedben már szállást  adtál Jézusnak, a Szeretetláng kegyelmi ereje által el kell juttatnod Őt minden egyházközségbe és minden emberszívbe! Mindannyiunknak ki kell lépnünk a mértékeinkből, vagyis sokkal többet kell ezután tennünk a Szeretetláng kiáradásáért, mint eddig!

A saját mércénk szerint talán elégedettek lehetünk mindazzal, amit eddig elértünk, de Jézus mércéje más! Az Ő mértéke legyen ezután a szemünk előtt! Ki kell lépnünk az otthonainkból, a templomainkból, a helyi közösségeink védelmet adó „falai” mögül, hogy az utcákon, a tereken és mindenütt hirdessük az embereknek a Szeretetláng ajándékát, mely új életet, menedéket és reményt adhat az útját tévesztett emberiségnek! Ki kell lépnünk  a saját, szűkre szabott kereteinkből, miként a három bölcs is tette 2000 éve, és erőnkön felül szolgálni Jézus és Mária ügyét! 

Ez az én hitvallásom, és erre hívlak benneteket is a következő évben! Hiszem, hogyha egységben és közösen szolgáljuk ezt az ügyet, nem csak most, 2014  karácsonyán érezzük majd a szívünkben az újszülött kis Jézus jelenlétét, hanem az esztendő minden napján! Ezért imádkozom, ezt kívánom mindnyájatoknak a közelgő ünnep idején:

Kindelmann Győző  A Szeretetláng Mozgalom nemzetközi koordinátora"

You have no rights to post comments