Hogyan hat az okkultizmus az utódokra?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. augusztus 21. csütörtök

Nagy divat lett foglalkozni az ezotériával, mágiával okkultizmussal. Nagyon könnyű hozzájutni az információkhoz, tele van vele az internet és könyvek tömkelege foglalkozik a témával. Jómagam kétfelé bontanám az okkultizmussal foglalkozó embereket. Vannak akik valamilyen saját cél érdekében próbálkoznak vele, és van az a réteg, aki egyértelműen pénzkereseti lehetőséget lát benne. Nem is alaptalanul. Elég jó lehet vele keresni, legalábbis vastagan fog a mágusok ceruzája a honlapok szerint. Egy órás szolgáltatásért elkérnek akár 5000 Ft-ot is.

A lényeg, hogy rengetegen foglalkoznak vele és nem gondolnak arra milyen lavinát indíthatnak el. 

Amorth atya könyve szerint Olaszországban több millióan foglalkoznak hivatásszerűen vagy csak magáncélra mágiával. Ez borzalmas nagy szám. Összehasonlította az ottani katolikus papok számával, ami jelentősen elmaradt tőle.

Mit mond a mágiáról a Biblia?

Egyértelműen elítéli. Az Ószövetségben név szerint említik a tiltott dolgokat. Ide tartozik a halott idézés, a tűzönjárás, a csillagjóslás, mágia, stb. Meglehetősen keményen fogalmaz a Szentírás, tiltja ezeket a tevékenységeket, sőt halállal lakoljon aki ilyet cselekszik.
A leghíresebb a témához kapcsolódó rész, amikor Saul elmegy a halottlátó asszonyhoz és Sámuel szellemét szeretné megidéztetni információért. A halottlátó megjósolja Saulnak a halálát. Nem egyértelmű, hogy ebben az egy esetben Isten megengedte-e a halott lelkének megidézést, vagy csak démonok "szórakoztak", mint ahogyan ma is teszik. 
 
Nem lehet kihagyni azt sem, hogy az Úr harmadíziglen megbosszulja az atyák vétkét a fiaikon. Ez ma is érvényes, pont erről szól a családfagyógyítás elmélete és a bejegyzés.

Hogyan hat az okkultizmus az utódokra?

A családfagyógyítással foglalkozó keresztény írók szerint a bűn által a démonok jogot formálnak ránk és utódainkra. Természetesen itt most nem egy cukorka eltulajdonításáról van szó. Sokkal keményebb bűnökről amibe az okkultizmus is beletartozik. Amennyiben az alapokat vesszük, akkor a mágia során Istent megkerülve "idegen erőket" vesznek igénybe az adott cél eléréséért. Talán sokan nincsenek vele tisztában, hogy Isten előtt nincs fehér és fekete mágia csak mágia. Nem számít, hogy te mire akarod felhasználni.
 
A gonosz mindig benyújtja a számlát. Nem elégszik meg veled, jogot formál gyermekedre és unokádra is. Szerencsére Jézus Krisztus által szabadulást nyerhetünk ebből a megkötözöttségből.
 
John H. Hampsch szerzetes pap szakértője a családfagyógyításnak és a gonosz hatásainak. Könyvéből idézek idevágó részeket, mert ezek világítják meg legjobban mennyire súlyos hatásai vannak az okkultizmus gyakorlásának.
A generációs bűnök egyaránt okozhatnak testi és lelki betegségeket, öngyilkosságot, stb. A leggyakoribb a depresszió, különböző pszichózisok, schizofrenia és más elmebetegségek.
 
Feltették a kérdést Hampsch atyának, hogy az ördög hogyan kapcsolódik a transzgenerációs bűn folyamatába. Azt válaszolta, hogy számtalan módon ronthatja az életminőséget, nem csak betegségek által. Okozhat szegénységet, munkanélküliséget, válást, bűnözést. Azért ebből nem az következik, hogy minden bokorban démonokat kell látni és mindenért őket okolni.
 
Hampsch atya könyvében az egyik kérdés a bűnök súlyossága és következmények közötti összefüggést firtatja. Az okkultizmussal kapcsolatban a következőket olvashatjuk:
 
"Az ördög imádásának és az okkult praktikáknak messzire nyúló következményei vannak. "Akkor én fordítom arcomat az ellen az ember ellen s rokonsága ellen, s kiirtom népéből őt és mindazokat, akik egyetértettek vele " (Lev 20,5) Ennélfogva az okkultizmus (még az asztrológia gyakorlása is) gyakran a család széthullásával jár, ellenségeskedéssel, válással, stb. A válás és a depresszió rendkívül gyakori azok között, akik asztrológiával foglalkoznak, illetve a leszármazottai között. "
 
A szerzőtől megkérdezték, hogy mit lehet tenni, ha démoni befolyásra gyanakszanak. "Érdekes módon" itt is előkerült az okkult szál.
A démoni befolyásnak több kiváltó oka lehet, ilyen a kábítószer használat, deviáns szexuális magatartás, ezotéria és okkultizmus, spiritizmus.
Felsorolja azokat a cselekményeket, amiket különösen veszélyesnek tart.
"Az okkult praktikák skáláján belül, démoni befolyást terjesztőnek kell tekintenünk többek között az asztrológiát, az ábécés táblák használatát, a médiumokkal történő tanácskozást, a szeánszokon való részvételt, a jóslás gyakorlását és a jósoltatást, a tarot kártyák használatát, a ragaszkodást a reinkarnációs tanokhoz, a keleti vallások gyakorlását, melyek Krisztust prófétának tartják, de nem Istennek, a népi gógyítókhoz járást, a voodoo, a tenyérjóslás, a számmisztika, a lélek-utazás gyakorlását, a tealevelekből való jóslást, a santaria, a kultikus praktikák, a Kabala gyakorlását, valamint, ha boszorkány vagy átok áldozatául esik az illető, illetve ha másokat megátkoz."
 
Hampsch atya kapott egy nagyon jó kérdést, ami gyakorlatilag választ ad fentebb feltett kérdésre. Íme a kérdés:
"Sok rokonom foglalkozott boszorkánysággal. Nagyobb hangsúlyt kell erre helyeznem, mint a többi családi bűnre?"
 
A válasz számomra egyáltalán nem volt meglepetés.
 
"Az okkultizmus bármely formájában való részvételnek, a sátánimádattól az asztrológiáig, mindig súlyos következményei vannak a családfára nézve. Démoni erők telepedhetnek az emberi személyiség dimenziójára, és így továbbörökítik magukat, újra rátelepszenek a következő generációkra. A démonok által átörökített legmakacsabb rendellenességeket, az okkultizmust gyakorló ősök bűnei eredményezik. Számtalan esettanulmány támasztja alá ezt a tényt. "
 
Az esettanulmányoknál megemlíti dr.Kurt E Koch-ot, aki könyvében több esetet is megemlít. 40 év alatt 100 országból tett utazásából merítette a tapasztalatait. 
Az egyik tipikus eset egy fiatalember, aki epilepsziától szenvedett. Nem tudtak rajta segíteni. A betegség mellett nehézséget okozott számára a vallás gyakorlása és az imádkozás. A témában jártasak már biztosan felkapják erre a fejüket és arra gondolnak amire én. Igen, itt már démoni befolyásról lehetett szó. Kiderült később, hogy a férfi anyja és nagyanyja boszorkánymesterek voltak. Okkult gyógymódokban részesült gyerekkorában. Miután imádkoztak érte és megtagadta ősei okkult praktikáit, meggyógyult.
 
Ismét egy fontos rész, ezért idézek. 
 
"Lehet, hogy egyetlen ehhez hasonló történet sem bír túl nagy jelentőséggel önmagában véve, de amikor a gyógyulási (szabadulási) folyamat számtalan esetben megismétlődik , és ugyanazokkal a hatásokkal, az embernek el kell gondolkodnia, hogy az okkult praktikák nagy valószínűséggel - ha nem is teljes bizonyossággal- kihatnak azoknak a leszármazottaira, akik gyakorolják őket. Ezek az esetek azonban azt is megmutatják, hogy van mód arra, hogy elvágjuk a köteléket a családfán belül." 
 
A szerző ismét felhívja a figyelmet arra, hogy ha a szülők okkult dolgokkal foglalkoznak, annak súlyos következményei lehetnek az utódokra. Többnyire vannak is. 
 
A könyvben egy másik lényeges kérdés is felmerül. Milyen fokozatai lehetnek az okkult fertőzésnek. Ha ezt valaki felismeri, akkor már könnyebb a megoldást megtalálni rá. 
dr. Lechler pszichiátrián volt igazgató főorvos harminc éven keresztül. Mellette dolgozott keresztény tanácsadóként is, így volt bőven tapasztalata mind orvosi mind spirituális téren. A következő fokozatait állította fel az okkult fertőzéseknek:
 
  • Az első az okkult elnyomás, amely sokáig búvó patakként működik. Általában későbbi esemény vagy betegség miatt derül ki a probléma. 
  • A második a démonizáltság (ami nem egyenlő a megszállottsággal). Ekkor nehézségbe ütközhet a keresztény tanácsadás. 
  • A harmadik a rögeszme, kényszerképzet, amikor a beteget folyamatosan a sötétség erői irányítják, különösen a mentális folyamatait.
  • A negyedik a megszállottság ami szerencsére ritka, azonban ez a legsúlyosabb fokozat. A Biblia több ilyen esetről beszámol, gondoljunk csak a gerazai megszállottra. Egy egész légió volt benne. 


Bár ismétlés, de leírom. Hampsch atya (és még sokan a téma szakértői) a következő betegségtípusokat/problémákat sorolja fel, mint az okkultizmus következményei:
 ellenállás a vallással és imával szemben, jellembeli változások (dühkitörések, vitatkozó hajlam, kapcsolati problémák), drog és alkohol függőség, irányíthatatlan kéjvágy, depresszió, melankólia, az elmebetegség különböző fajtái, médiumi képesség kialakulása.

Valószínűleg a keresztény pszichiáterek sem teszik gondolnak az anamnézis felvétel során az ősök okkult cselekedeteire. Valljuk be, furcsán is nézne a beteg, ha az orvos megkérdezné tőle, hogy "Uram! Foglalkozott boszorkánysággal vagy mágiával/okkultizmussal valamelyik őse?" Valószínűleg ez nem történik meg, de legalább magában feltehetné a kérdést, főleg ha nem tipikusak a tünetek és az előzmény.

Érdekes kérdés, hogy már magzati korban megfertőzödhet-e az ember az okkultizmus miatt. A válasz igen.

"Számtalan példát sorolhatnánk arra, hogy az okkultizmus által a gonosz lélek hogyan tudja átvenni az irányítást egy család fölött, és mély sötétségbe vezetni az egymást követő nemzedékeket. Különösen az emberi élet nagyon érzékeny időszakában, a méhen belüli életben, ha az anya a terhesség alatt okkultizmussal foglalkozott, különösen, ha boszorkányokkal, jósokkal, kuruzslókkal, stb. állt kapcsolatban. A magzat elkaphatja a fertőzést, és az életben furcsa magatartást tanúsíthat, vagy bizarr esetek áldozatává válhat, amilyenek például az ismétlődő üzleti kudarcok, az átlagosnál sűrűbben, titokzatosan eltűnő tárgyak a környezetben, hajlamosság a balesetekre, különc viselkedés, szorongásos állapotok és gyakori lidérces álmok."

Jómagam is több történetet olvastam, ahol magzati korban fertőződött meg a gyermek. A későbbi élete igazi vesszőfutás volt, míg el nem került egy exorcistához, aki felderítette a baj gyökerét. Volt olyan gyermek, akit az édesanyja az ördögnek ajánlott fel, hiszen sátánista volt.
A magzati kor különösen azért veszélyes, hiszen akkor még a gyermek nem tartozik Krisztushoz, hiszen nincs megkeresztelve. Kicsit talán olyan a helyzet, mintha tűzfal és vírusirtó nélkül interneteznénk. Sokkal jobban ki vagyunk téve a támadásoknak.

A fő probléma a "fertőzött" emberekkel, hogy sokan nem jutnak el szakemberhez, akik felderítik meglévő problémáik eredetét. Maguk az érintettek sem gondolnak arra, hogy a sorozatos problémák oka valamelyik felelőtlen előd volt.

Mi a megoldás? Általában a szabadító ima saját részre, az, hogy imádkozz és mondass misét őseidért. Kérj bocsánatot Istentől a szülők/nagyszülők bűneiért. Ajánld őket Isten kegyelmébe és kérd, hogy Isten legyen irgalmas hozzájuk.
A családfagyógyítás eszközeivel és Jézus kegyelmeivel megszabadulhatsz az okkultizmus mellékhatásaitól, a generációs bűntől. 

Az okkultizmus, a mágia és az ezotéria az ördög homokozója. Ebbe sok "kisgyermek" betéved abban a hiszemben, hogy biztonsággal tudja kezelni a homokozó játékait. Aztán rájönnek, hogy nem így van. Akkorra azonban már nyakig benne vannak a "játékban" és nem könnyű kiszállni onnan.

Hampsch atya könyve jól rávilágít az okkultizmus hatásaira az utódokra. Ha te mágus, boszorkány, jós, stb. vagy, akkor gondolj arra milyen lavinát indíthatsz el. Lehet, hogy a célok jók lennének, de az eszköz nem az.
Isten nem véletlenül tiltja a gonosz erőkkel való "üzletelést" hiszen semmi nincs ingyen. Ne bolygasd a halottakat, ne jósolj, nem használj asztrológiát, ne használd a mágia eszközeit.

Az Isten szeret minket, hiszen elküldte Szent Fiát, hogy megváltson minket. Jézus világosan megmondta, hogy a Mennyei Atya tudja mire van szükségünk. Imádkozz és kérj! Add át életed Jézusnak! Bízz az isteni gondviselésben!

Felhasznált irodalom:
John H. Hampsch C.M.F.- A te családfád gyógyítása

(rejtettdolgok.blogspot.hu)

You have no rights to post comments