A mennyország ígéretével a pokolba

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. július 28. hétfő

Egy, az al-Kaidával kapcsolatban álló csoport közzétett videóján egy amerikai származású merénylőt látunk mosolyogva, amint öngyilkossági merényletet készül végrehajtani, miközben azt mondja, már alig várta, hogy a mennybe kerüljön. A Nusra Front pénteken késő este jelentette meg a videót, melyen a 22 éves amerikai állampolgár, Moner Mohammad Abu-Salha, illetve harcos társai láthatóak egy május 25-i támadás előtt, amelyben több katonai létesítményt támadtak egyszerre.

A másik három, kormány által kézben tartott észak-nyugati Idlib városában elkövetett támadásban résztvevő öngyilkos merénylő közül kettő külföldi államokból származott. Egyikük a Maldív-szigetekről. Abu Salha mosolyogva jelenik meg a videón, és törve beszéli az arabot. "Pihenni akarok a túlvilágon, a mennyben. Nincs itt semmi, és a szív nem pihen. A mennyország jobb. Amikor az emberek meghalnak, vagy a mennybe, vagy a pokolba kerülnek. A boldogság megmagyarázhatatlan". −mondja a videón.                               

Nem tudni, hogy hány ember halt meg a robbanásban. Ellenzéki lázadók szerint Abu-Salh kamionja 16 tonna robbanóanyaggal volt megrakva , hogy lerombolja az al-Fanar éttermet, a szíriai csapatok egyik közkedvelt összejöveteli helyét. A többi öngyilkos támadó a legközelebbi katonai pozíciókat célozta.

Abu Salha Floridában nőtt fel, és több főiskolára járt, mielőtt kimaradozott, és külföldre költözött. Több ezer külföldi érkezett Szíriába a világ minden részéről az elnök, Bashar Ass erői ellen harcolni, mióta a felkelés a kormány ellen három évvel ezelőtt megkezdődött.

A háború, amely 2011-ben kezdődött, azóta erős szektariánus felhangokat vett fel. A szíriai felkelés békés tüntetésekkel kezdődött 2011.márciusában, majd fegyveres lázadásokba torkollott, a kormányzati erők szigorú fellépése után. A konfliktus legalább 170.000 ember halálát okozta, melyek egy harmada civil. Közel hárommillió szíriai menekült el az országból.

(index)

Félelmetes, milyen gyorsan növekszik ezeknek a szerencsétlen, becsapott embereknek a száma, akik azt gondolják, hogy ártatlan emberek legyilkolásával a mennyek országába juthatnak! És még félelmetesebb, hogy a valamikor keresztény világ milyen tehetetlenül nézi ezt. Az őrület pedig terjed, elérte Amerikát, Európát és elér minket is... - szerk.

You have no rights to post comments