Egy nap alatt 200 ezer gyűlt össze a meglopott japánnak

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2014. január 25. szombat

Yoshihiro Simada japán utazó 2008 óta járta német gyártmányú összecsukható biciklijén a világot. Miután Albániától Lisszabonig, Afrikától Mexikóig sok fele tekert már, egy hete, pénteken Budapestre érkezett. Még aznap este el is lopták tőle nagy becsben tartott kerékpárját.

 

A kerékagyon megjelent poszt ráirányította Yoshihiróra a figyelmet, sokan osztották meg az eltűnt kerékpár fotóját, sőt volt, aki felajánlotta neki, hogy figyeli a használt bringa eladásokat, hátha felbukkan a Magyarországon ritka darabnak számító Birdy 1.

bd1-02

A Budapest Bike Maffia Facebook-csoport pénzgyűjtést kezdeményezett, hogy támogassa a Kertész utcai hostelben rekedt utazót új kerékpárja megvásárlásában. Egyetlen nap alatt 200 ezer forint jött össze a kisebb felajánlásokból, sőt még Kryptonite lakatot is ajándékoztak neki, hogy a jövőben megelőzhesse a hasonló eseteket.

Azt is elérték a Birdy magyar forgalmazóján keresztül, hogy a német gyártó, a Riese und Müller soron kívül és jelentős kedvezménnyel adjon egy új példányt a főként Nyugat-Európában elterjedt, drága típusból.

Yoshihiro azt írta a kerékagynak, nagyon köszöni a felajánlásokat, de igazán csak akkor szeretne vele élni, ha már minden reményét elvesztette, hogy régi gépét visszaszerezheti. Addig is várja a híreket a rendőrségtől és az önkéntes segítőktől.

(index)

You have no rights to post comments