Miért imádkozunk a gyerekekért? - hetvenezres nemzetközi pedofil-hálózatot lepleztek le...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2011. március 17. csütörtök

El kezdtünk egy ima-sorozatot a bántalmazott, elárvult, kihasznált gyermekekért. (Erről bővebben lehet olvasni honlapunkon a nemzeti imanap menüpont alatt.) Volt, aki értetlenül szemlélte ezt, miért kell nekünk még ezzel is foglalkozni? Hát többek között azért, amit az alábbi cikkben olvasni lehet, amelynek olvasásához erős idegzet szükséges:

"Kiterjedt nemzetközi pedofilhálózatot semmisített meg az Európai Unió központi bűnügyi rendőrségi szervezete, az Europol, több száz gyereket mentve meg ezzel szexuális bűncselekményektől - jelentette be szerdán Rob Wainwright, az Europol igazgatója. A hatóságok a hálózat 184 tagját vették őrizetbe, köztük tanárokat, rendőröket és cserkészvezetőket.

A három évig tartó, Mentőművelet (Operation Rescue) fedőnevű nyomozás során 30 országban azonosítottak és mentettek meg pedofília veszélyének kitett gyerekeket. A csoport központja egy Amszterdamból üzemeltetett online fórum, a boylover.net volt, amely Wainwright szerint " valószínűleg a világ legnagyobb online pedofilhálózata". A titkosított fórumra, amelynek adminisztrátora szexuális bántalmazás miatt kedden állt bíróság elé Hollandiában, közel 70 ezren regisztráltak. Az Europol vezetője elmondta, hogy a honlap eredeti célja az volt, hogy ott a pedofilok "megoszthassák egymással a fiatal fiúk iránt táplált szexuális vonzalmukat". Azonban elég volt akár csak néhányszor felírni a fórumra ahhoz, hogy a tagok e-mailen és más elektronikus csatornákon keresztül képeket és videókat küldjenek megerőszakolt gyerekekről - fűzte hozzá Wainwright.

A nyomozást a brit Gyermekkizsákmányolás-ellenes és Online Védelem Központ vezette, de közreműködtek a többi között Ausztrália, Thaiföld és az Egyesült Államok hatóságai is. Peter Davies, a brit gyermekvédő központ munkatársa szerint a nyomozás előrehaladtával további letartóztatásokra lehet számítani. "A fórum tagjai számíthatnak arra, hogy hamarosan bekopogtatunk az ajtajukon" - közölte Davies. Nagy-Britanniában a hálózat tagjai 7 és 14 év közötti gyermekeket használtak ki szexuálisan.

Az eddig letartóztatott 184 ember többségét gyerekek szexuális bántalmazásával gyanúsítják. Az egyik elfogott spanyol pedofil a gyanú szerint egy nyári tábor dolgozójaként öt év alatt több mint száz kisgyereket erőszakolt meg. A fórum felhasználóinak adataihoz azután tudott hozzáférni a rendőrség, hogy őrizetbe vették a honlap adminisztrátorát, aki feloldotta az adatokat védő titkosításokat."

(MTI)

You have no rights to post comments