Legyen mindenkinek születésnapja! – Manifesztó az életért

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. szeptember 21. szombat

Szeptember 21-én Mindenki Születésnapja életvédő séta, ahol együtt állhatnak ki a résztvevők az élet mellett. Ehhez íródott a manifesztum: Mi, a „Legyen mindenkinek születésnapja!” manifesztó aláírói valljuk, hogy minden emberi élet értékes, megismételhetetlen és védendő a fogantatástól a természetes halálig. Meggyőződésünk, hogy minden megfogant gyermeknek esélyt kell kapnia arra, hogy megszülethessen, ahogy mi mind megkaptuk egyszer ezt az esélyt.

Szívszorító, hogy 2023-ban Magyarországon 21 200 abortusz történt. Ez nem csupán egy statisztikai adat – 21 200 elveszett gyermekről, 21 200 elmaradt születésnapról van szó.
Az a tragédia, ami ezekkel a kisbabákkal nap mint nap történik, az az anyákon, az apákon, a családokon és egész magyar nemzetünkön sebet ejt. Ezek a meg nem született gyermekek hiányoznak közülünk, mélyen gyászoljuk őket.
Ma ezért szót emelünk minden olyan kiszolgáltatott és védtelen ember mellett, akik nem tudják megvédeni magukat, és kérünk minden döntéshozót, valamint minden tenni képes embert, hogy váljon a hangtalanok hangjává.
Támogatjuk és elismerjük azokat a pro-life szervezeteket és önkénteseket, akik nap mint nap dolgoznak az élet védelméért, és segítséget nyújtanak azoknak a gyermekeknek és szülőknek, akik nehéz helyzetben vannak.
A Mindenki születésnapja felvonuláson együtt, méltóképpen ünnepeljük meg az életet magát.
A tudomány egyértelműen bebizonyította, hogy az emberi élet a fogantatással kezdődik. Ezért most arra kérjük a felelős pozícióban lévőket, hogy a társadalmi párbeszédben és a politikai döntések során kezeljék prioritásként az élet tiszteletét és védelmét.
Aláírásunkkal felelősséget vállalunk az élet védelméért, és üzenetet küldünk a világnak: minden élet értékes és védendő. Minden gyermek megérdemli, hogy megszülethessen, és megünnepelhesse a születésnapját!
Ez a mi közös álmunk. Egy cél, amiért ma és a jövőben is küzdeni fogunk.
Legyen mindenkinek születésnapja!

A programról részletes információ itt: https://szeretetfoldje.hu/index.php/hirek-esemenyek/21551-mindenki-szuletesnapja-2

You have no rights to post comments