Hogyan szabadulj meg a múlt sebeitől?

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. július 20. szombat

DOMINIK CHMIELEWSKI szalézi atya, az idei Szeretetláng Fesztivál előadója válaszol:

"Amikor felidézed a múlt fájó sebeit, az hatással van a jelenedre is és a jövődre is. Ezért ne vesztegesd az idődet azzal, hogy állandóan a múlton rágódsz. Azáltal, hogy nem gondolsz folyton a sebeidre, nem piszkálod őket, nem gondolsz folyton arra, ó, hogy megsértett valaki, ó hogy bántak velem... Ha így teszel, kiütsz egy fegyvert a gonosz kezéből.  Legyen ez a döntésed ma este: ezentúl nem fogok a sérüléseimmel foglalkozni és abbahagyom az önsajnálatot. Nem idézem fel többet újra és újra a régi sebeimet és nem gondolok fájón arra, miért bántak így velem és mennyire fáj ez nekem.
Indulj el a gyógyulás útján a Jézussal való gyönyörű, gyengéd kapcsolat által.
Ott, ahol a legnagyobb sérülés ért, Ő ott akarja benned megvalósítani a legnagyobb csodákat és azt akarja, hogy épp ott legyél a legszebb… a legszebb… jól mondom, nem a legszentebb, hanem a legszebb, a legjobb! Épp ott, ahol úgy gondolod, hogy a leggyengébb és a legsérültebb vagy. Ez a kegyelem által lehetséges, amelyet Isten oda akar beléd helyezni. Isten pedig ott vár a legméltóságosabb Oltáriszentségben, de úgy tűnik, néha hiába… Érted mire gondolok? Kiadsz egy rakás pénzt mindenféle terápiára, elvesztegetsz erre sok-sok időt…Nem mondom, hogy ezek rosszak, mert vannak jó terápiák, és időnként segítséget kell kérnünk olyan szakembertől, aki akkor bizonyos esetekben vezet bennünket. De tudom tapasztalatból, hogy sok embernek semmilyen terápia nem segít, és évekig vesztegetik ezekre a pénzüket, miközben ugyanott vannak.
De van egy jó hírem:  ugyanott van évek óta a legméltóságosabb Oltáriszentség is a te templomodban! HA EMBERILEG MÁR NEM SEGÍT SEMMI, AKKOR SZEMÉLYESEN MAGA AZ ISTEN AKAR RAJTAD SEGÍTENI!”

You have no rights to post comments