Automatából is vásárolható lőszer több amerikai városban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. július 15. hétfő

A tej, a tojás, a felvágott és az üdítő mellett már lőszer is vásárolható automatából Alabama, Oklahoma és Texas néhány élelmiszerboltjában. A fegyvertartás ellenzői attól tartanak, hogy a lazítással csak szaporodik a végzetes kimenetelű lövöldözések száma az Egyesült Államokban, ahol a minap, a Függetlenség Napján legkevesebb 33 áldozata volt a fegyveres erőszaknak.

A lőszer-automatát forgalmazó American Rounds azzal érvel, hogy a gépekből csak ellenőrzötten és csak nagykorú vásárolhat golyókat olyan egyszerűen, mintha egy „táblagépet kezelne”. A vásárlás – állítja a cég – biztonságosabb az online értékesítésénél, ahol a vevőnek nem minden esetben kell igazolnia életkorát, sőt a boltinál is, ahol fennáll a lopás veszélye. A vidéki boltokban ugyanis a lőszer-automatát egyszerűen az italautomaták között állították fel.
A cégvezető a fegyvertartást engedélyező második alkotmánymódosítás lelkes híve, bár Grant Magers a „felelős fegyvertartást” szorgalmazza – bármit is jelentsen ez.
Az Egyesült Államokban egyébként a tavalyi 39-hez képest az idén eddig, az első fél évben 15-en haltak meg tömeggyilkosságban.
(index.hu)

You have no rights to post comments