Ferenc pápa súlyos szavai a kábítószer kereskedelemről

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. június 27. csütörtök

A pápa szerdai beszédéből: "De nem hagyhatjuk figyelmen kívül a kábítószer-terjesztők és kábítószer-kereskedők gonosz szándékait és tetteit. Ők gyilkosok! XVI. Benedek pápa kemény szavakat használt egy terápiás közösségben tett látogatása során: „Azt mondom a kábítószer-kereskedőknek, hogy gondolkodjanak el, mekkora rosszat tesznek a társadalom mindenféle osztályához tartozó fiatalok és felnőttek sokaságának: Isten számon fogja kérni rajtuk, amit tettek. Az emberi méltóságot nem lehet így lábbal tiporni!” A kábítószer lábbal tiporja az emberi méltóságot."

A kábítószer-függőség csökkentése nem érhető el a kábítószer-fogyasztás liberalizálásával – ez agyszülemény –, ahogyan azt néhány országban javasolták, vagy már meg is valósították. Liberalizáljuk, és az emberek még többet fogyasztanak. Mivel sok tragikus történetet ismerek a kábítószerfüggőktől és családjaiktól, meg vagyok győződve arról, hogy erkölcsi kötelesség véget vetni e veszélyes szerek előállításának és kereskedelmének. Mennyi halálkereskedő van – mert a kábítószer-kereskedők halálkereskedők –, akiket a mindenáron való hatalomhoz és pénzhez jutás logikája vezérel! Ez az erőszakot szülő, szenvedéshez és halálhoz vezető csapás bátor fellépést követel az egész társadalomtól.

A kábítószer-termelés és a kábítószer-kereskedelem közös otthonunkra is pusztító hatással van. Ez egyre nyilvánvalóbbá vált például az Amazonas-medencében..."

(magyar kurir)

 

You have no rights to post comments