Öt idézet Pio atyától

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2024. február 26. hétfő

Öt idézet, amiből tanulhatunk, és nagy hasznunkra lehet életünkben:

1. "Nem kell méltónak lenned, csak készségesnek kell lenned." -  Könnyen előfordulhat, hogy méltatlannak érzi magát egy bizonyos pozíció betöltésére, vagy ha megbíznak egy feladattal. Pio atya emlékeztet bennünket, hogy csak hajlandónak kell lennünk elfogadni a kihívást. Semmiképpen sem kell tökéletesnek lennünk. Az Úr csak azt követeli meg, hogy mondjunk igent.

2. "Isten soha nem engedi meg, hogy olyasmi történjen velünk, ami nem a mi javunkat szolgálná." -  Ez egy nehezen megemészthető valóság, különösen akkor, ha nem kapjuk meg a várt eredményt. De ez egy nagyszerű emlékeztető a Róma 8:28-ból: "Tudjuk, hogy minden jó azoknak, akik szeretik Istent..." Isten végül is tudja, mit csinál, és mindannyiunkat a tenyerében tart. Egyszerűen bíznunk kell az Ő útjaiban, bármilyen nehéz is legyen.

3. "Isten mindig többet ad nekünk, mint amennyit megérdemlünk". -  Milyen nagy bátorítás! Ha egyszer átadjuk a gyeplőt Istennek, gyakran van egy mókás módja annak, hogy viszonozza a szívességet azáltal, hogy többet ad nekünk, mint azt valaha is gondoltuk volna.

4. "Szolgáljátok az Urat nevetve". - Ez magától értetődő. Nevetés. Légy boldog. Mosoly. Soha nem tudhatjuk, melyik napot tudnánk kihozni egy egyszerű nevetéssel, mosollyal vagy kedves szóval.

5. „Imádkozz, reménykedj, ne aggódj. Az aggodalom haszontalan. Isten irgalmas, és meghallgatja imáitokat." - Imádkozz, reménykedj és ne aggódj – ez Pio atya talán leghíresebb mondása; azonban nem gyakran halljuk a második részt, amely így szól: Az aggodalom haszontalan. Isten irgalmas, és meghallgatja imádságodat. Az aggodalom valóban haszontalan! Kicsit olyan, mint egy hintaszék: ad tennivalót, de nem segít előrelépni. Természetesen szinte mindig lesz valami aggodalomra okot adó, de ezen aggodalommal való időtöltés nem segít a helyzet orvoslásában. Az Úr meghallgatja minden imánkat, és irgalma soha el nem múlik.

(facebook)

You have no rights to post comments