Ferenc pápa felhívása: Tüzet szüntess! Álljatok meg, testvérek!

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. október 30. hétfő

Október 29-én délben a Szentatya a vatikáni Apostoli Palota ablakából elimádkozta az Úrangyala imádságot, aminek végén ismét arra buzdított, folytassuk az imádságot a békéért, majd Szentföldi Ferences Kusztódia vezetőhelyettese szavait is tolmácsolva azt kérte, hallgassanak el a fegyverek:

Kedves testvérek és nővérek!

Köszönöm mindazoknak, akik – sok helyen és különböző formákban – csatlakoztak a múlt pénteki böjti és bűnbánati imanaphoz, melyen a világ békéjéért könyörögtünk.

Ne adjuk fel! Imádkozzunk továbbra is Ukrajnáért, a súlyos helyzetben lévő Palesztináért és Izraelért, valamint a többi háborús térségért!

Különösen a Gázai övezetben biztosítsák a humanitárius segélyek eljuttatását, és azonnal engedjék szabadon a túszokat! Senki ne mondjon le a fegyverek leállításának lehetőségéről! Tüzet szüntess! Ibrahim Faltas atya, akit az imént hallgattam az A Sua Immagine [az Ő képmására] című műsorban, azt mondta: „Tüzet szüntess! Tüzet szüntess!” Ő a Szentföldi Ferences Kusztódia vezetőhelyettese. Mi is Ibrahim atyával együtt mondjuk: 

Tüzet szüntess! Álljatok meg, testvérek és nővérek! A háború mindig vereség, mindig!

Fordította: Tőzsér Endre SP

Magyar Kurír

You have no rights to post comments