Főmenü
Misszió
Rólunk
Ki olvas minket?
Oldalainkat 101 vendég és 0 tag böngészi
Hány percig kell főzni a kukoricát?
A legrövidebb főzési idővel a friss kukorica esetén érdemes számolni: nyár derekán juthatsz hozzá legjobb eséllyel a friss csövekhez, főként, ha nem nagy áruházláncoknál vásárolsz, hanem kistermelőktől szerzed be a finomságot...
Ha hántolatlanul főzzük a kukoricacsövet, arra tíz percet azért rá kell szánni. A forró csövekről könnyebb leszedni a héjat, mint ha a nyers kukoricáról vennéd le azt, ugyanakkor vigyáznod kell, hogy ne égesd meg magad.
Ha a hántolt kukoricát forrásban levő vízbe teszed, akár 2-5 perc is elég megfőzéséhez.
Egy másik módszer szerint a felforralt vízbe helyezzük a hántolt kukoricát, majd zárjuk le alatta a gázt, fedjük le fedővel, és hagyjuk így tíz percig.
Ha egyszerre nagyon sok csövet főzöl, az persze tovább tarthat: ilyenkor érdemes inkább több etapban elkészítened a kukoricát. Arra ügyelj, hogy túl sok víz sem kell, elég, hogy pont elfedje a kukoricát a fazékban a főzővíz.
Ha mindenképpen nagyon puha kukoricát szeretnél, ne sós, hanem sima vagy kicsit édesített vízben készítsd el.
Alapvetően tehát a következő főzési időkkel kell számolnod:
Hántolatlan, friss kukorica: 10 perc
Hántolt, friss kukorica: 2-5 perc
Fagyasztott kukoricacső 5-8 perc
Fagyasztott kukoricaszemek 2-3 perc.
Adunk néhány tippet ahhoz is, hogy a lehető legfrissebb kukoricát válaszd. Minél súlyosabbnak tűnik a cső, annál frissebb, annál magasabb a szemek víztartalma. A szemek feszesek, a héj zöld, és szintén feszesen fedi a csövet, a bajusza aranyló, sárgás színű. A hiányzó szemek, a száraz héj, a feketedő csutka mind intő jel: az ilyen csöveket ne vásárold meg.
(divany.hu)