A legvadabb összeesküvés-elméletek

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. május 02. kedd

A legtöbb összeesküvés-elméletről ma már biztosan tudjuk, hogy nem igaz, mégis bőven vannak, akiknek elég furcsa elképzelése van a világról. Itt van tíz belőlük:

Ausztrália-tagadás
Összeköttetésbe lehet hozni őket a laposföld-hívőkkel: az Ausztrália-tagadók nem ismerik el a déli kontinens létezését, és az ott élőként ábrázolt embereket színészeknek tekintik.

Laposföld
Az egyik legismertebb és legelterjedtebb összeesküvés-elmélet szerint a Föld nem gömb alakú, hanem lapos.

Gyíkemberek és alakváltók
Egy kutatás szerint kiderült, hogy az USA-ban több, mint 12 millió ember hiszi azt, hogy akár a saját elnökük, akár más világvezetők is igazából klónozott gyíkemberek.

Hold-tagadás
Az egy dolog, hogy egyesek tagadják a holdraszállást, de van nem is egy olyan személy, aki magában a Holdban sem hisz. Szerintük az égitest képét idegen emberek ismeretlen szándékkal vetítik ki minden este.

Fantomidő
A Heribert Illig által felvetett ideológia szerint a 614 és 911 közötti évek valójában nem történtek meg, vagy nem akkor. Mindezt az írásos emlékek szegényességével, valamint VII. Konsztantinosz bizánci császár, III. Ottó német-római császár és II. Szilveszter pápa állítólagos összeesküvésével magyarázza.

Holdraszállás-tagadás
Sok ember hiszi, hogy a holdraszállás valójában cegy Amerikában leforgatott kisfilm. Páran odáig is elmennek, hogy sosem járt az ember az űrben sem.

Minden betegség gyógyítható
Több összeesküvés elmélet is született a gyógyszercégekkel kapcsolatban. Az egyik, kivételesen sok embert megmozgató feltételezés szerint ezek az intézetek már rég kifejlesztették egyes halálos betegségek ellen az ellenszereket, a profit miatt viszont ezt nem akarják felfedni.

9/11-et megrendelték
A feltételezés a 2001-es terrortámadás után lett népszerű az amerikaiak körében. E szerint az akkor elnök, George W. Bush rendelte meg vagy legalábbis hagyta megtörténni a katasztrófát, később ezzel ürügyet szolgáltatva Irak megtámadására.

Az 51-es körzet
Egy igencsak népszerű teória szerint a híres 51-es körzetben az amerikai kormány bizonyítékokat tárol az ufók létezéséről, például ufók formájában.

A világot egy titkos társaság uralja
Egy újabb népszerű feltételezés szerint a világot valamilyen titkos társaság irányítja már rég óta – legyenek ezek a szabadkőművesek, az Illuminati vagy éppen a gyíkemberek.
(24.hu)

You have no rights to post comments