Őrült világ: Emberáldozatként mutattak be egy nőt egy indiai templomban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2023. április 06. csütörtök

Öt embert tartóztattak le Indiában, akik négy évvel ezelőtt emberáldozatot mutattak be Guwahati város egyik templomában. A rendőrség akkor egy nő fej nélküli holttestet talált. Az indiai Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartó Iroda 2014 és 2021 között 103 emberáldozati ügyet jelentett be az országban...

A 64 éves Shanti Shaw-t 2019-ben ölték meg Indiában. A nőt lefejezték egy machetével, miután ellátogatott Guwahati város egyik templomába – közölte a The Guardian.
A rendőrség nyomozásából kiderült, habár öten tervelték ki a nő megölését, azonban összesen 12 ember vett részt a gyilkosságban.
A nyomozók szerint a feltételezett felbujtó, az 52 éves Pradeep Pathak volt, aki a gyilkosságot egy vallási rítus részeként szervezte meg bátyja halálának évfordulóján.
A vádlott nyilvánvalóan úgy vélte, hogy az áldozat megnyugtatja az elhunyt testvére lelkét – mondta Diganta Barah, Guwahati rendőrkapitánya kedden.
Pathakot és négy társát március 25-e és április 1-je között vették őrizetbe, a rendőrség pedig még mindig vadászik hét további bűntársukra.

A hitük része az emberáldozat
Az indiai Nemzeti Bűnügyi Nyilvántartó Iroda 2014 és 2021 között 103 emberáldozati ügyet jelentett be az országban. A rituális gyilkosságokat általában az istenségek megbékítésére végzik, és gyakoribbak a törzsi és távoli területeken, ahol a boszorkányságba és az okkultizmusba vetett hit széles körben elterjedt.
Tavaly két férfit tartóztattak le, akik állítólag megöltek egy hatéves kisfiút a fővárosban, Újdelhiben. A tettesek – mindketten építőipari munkások – azt mondták a rendőrségnek, hogy a gyermeket a hindu istennek, Sivának szánt áldozatként ölték meg, hogy cserébe meggazdagodjanak.
(index.hu)

You have no rights to post comments