Karácsonykor sem állt le Ukrajna terror-bombázása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. december 25. vasárnap

Legkevesebb hét ember meghalt, és többtucatnyian megsebesültek a dél-ukrajnai Herszon városa elleni szombati légicsapásokban. A robbanások a város központi negyedében lakóházakat és önkormányzati épületeket értek. A BBC arról számolt be, hogy az ukrán elnök, Volodimir Zelenszkij már közölte, hogy a térségben semmilyen katonai létesítmény nincs, a támadások érthetetlenek.

Ukrajna a múlt hónapban szabadította fel Herszon városát, amely az egyetlen olyan regionális központ, amelyet az agresszor orosz hadsereg a tíz hónapja kezdődött invázió óta el tudott foglalni. Mióta azonban kiszorították az oroszokat a városból, a megszállók a Dnyipro folyó túloldaláról lövik a várost.
A BBC képsorain, illetve a közzétett videókon látható, hogy a lángokban álló autók és szétlőtt épületek között sok a holttest. Volodimir Zelenszkij a saját Telegram-csatornáján azt írta: a közösségi média valószínűleg érzékeny tartalomként jelöli majd ezeket a fotókat, de ez nem érzékeny tartalom, ez az ukránok valódi élete.
Ukrajna elnöke a támadásokat gyilkosságnak minősítette, ahogy írta, ezek a megfélemlítés és élvezet kedvéért történt gyilkosságok...

You have no rights to post comments