A járvány és a hitéleti aktivitás

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. november 17. csütörtök

A Liverpool Hope University és a Keresztény Oktatást Kutató Nemzeti Intézet (NICER) kutatása szerint a vasárnapi istentiszteleteken való részvétel már „kevésbé prioritás” a felmérésben részt vevő családok számára, de a hit otthoni gyakorlása talán fontosabbá vált, mint korábban.

A megkérdezett gyülekezetvezetők hasonló tendenciáról számoltak be, és úgy látják, hogy a közösségükbe járó családok csaknem fele (48 százalék) kevésbé aktív a gyülekezetében, mint a pandémia előtt.
A felmérés szerint a családok fele úgy érezte, hogy nem részesült megfelelő gyülekezeti támogatásban a járvány alatt, és a szülők 40 százaléka nem kapott eszközöket ahhoz, hogy a gyermekei hitét építse.
Minden megkérdezett szülő arról számolt be, hogy nehéz volt a lezárások után a gyülekezetbe való visszatérés. Sokan közülük úgy érezték, hogy a közösség kevésbé toleráns már a gyermekek felé” - áll a felmérésről készült jelentésben.
A kutatásból az is kiderült, hogy a családok és a keresztény közösségek vezetői teljesen máshogy látják a pandémia során nyújtott támogatást: a gyülekezetek vezetőinek kétharmada elmondása szerint támogatta a családok otthoni hitéleti tevékenységeit, és ennek ellenére is jelentősen lecsökkent a gyülekezeti aktivitásuk a járvány miatt.
(Christian Today / Hetek)

You have no rights to post comments