Életvédők válasza...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. október 05. szerda

"Szomorúan hallgatták az életvédők Orbán Viktor miniszterelnök válaszát a szívhangról szóló rendelettel kapcsolatban feltett kérdésre a Kossuth Rádió péntek reggeli műsorában. Engedje meg, hogy végigmenjek az elhangzottakon némi kommentárral. Az erről szóló beszélgetés teljes leiratát levelem utóiratában találja.

„Magyarországon törvény szabályozza az abortuszt. Ezt a törvényt elég régen alkotta meg a magyar Parlament. Szerintem ez az abortusz körüli mindig erőteljes vitákat nyugvópontra nyugtatta. Nincs tökéletes abortusztörvény, de ez egy olyan szabály, amivel a magyar társadalom együtt tud élni.”
A magyar társadalom egy része lehet, hogy együtt tud élni vele, az e törvény által megölt születendő gyerekek tízezrei viszont semmiképpen sem. Az ő életüket e törvény alapján oltják ki, az ő szívüket ennek paragrafusai alapján állítják meg a magyar kórházakban. Sőt, a magyar állam e jogszabály alapján finanszíroz közpénzből abortuszokat.
Ha országunk vezetőjének az az érzése, hogy ezzel a magyar társadalom együtt tud élni, az komoly visszajelzés nekünk életvédőknek. Ez azt jelzi, hogy nem képviseljük még elég sokan, elég nyomatékkal a védtelen és hangtalan embertársainkat. Sok munka és küzdelem áll még előttünk a születendő emberi élet megbecsültségének eléréséig.
„...hiba lenne ezt a törvényt megváltoztatni, tehát én mereven ellenzek mindenfajta abortusztörvény-módosítást..."
Tisztázzuk, hogy a törvény, amire a miniszterelnök utal, nem abortusztörvény, hanem a 1992. évi LXXIX. törvény a magzati élet védelméről. Célja szerint tehát a magzatok védelmére irányul.
A valóságban azonban ez a jogszabály céljával szembemenve szabad utat enged az abortuszoknak a várandósság 12. hetéig. Ez az az időhatár, ameddig a gyakorlatban bármilyen indokkal engedélyezve van az ember életének kioltása Magyarországon. A K&H adatai szerint a hazai abortuszok 97-98%-át súlyos válsághelyzetre való hivatkozással végzik el, ami bármi lehet, senki nem ellenőrzi azt.
Nagy ellentmondás van tehát a törvény célja és annak megvalósulása között. Emellett a jogszabály és annak megvalósulása az Alaptörvénnyel sincsen összhangban, ami kimondja, hogy „a magzat életét a fogantatástól kezdve védelem illeti meg”.
„...a mostani rendszer fönntartása mellett érvelek.”
A mostani rendszerben évente több mint 20 000 gyermek meghal az abortuszban. Mellettük 20 000 anya, 20 000 apa, 40 000 nagyszülő, több tízezer testvér is sérül a családok abortusztragédiái által.
A mostani rendszerben különbséget teszünk ember és ember között, életkoruk és tartózkodási helyük alapján dehumanizáljuk az embert a megszületése előtt, és nem biztosítjuk számára az élethez való jogot, ami pedig az emberi méltóság alapján minden embert alanyi jogon megillet.
A mostani rendszerben legális az ártatlan élet elvétele.
A mostani rendszerben, bár a családokat támogatják, nem fordul kellő erőforrás és figyelem a krízisben lévő várandós anyák és családjaik hatékony megsegítésére.
„Ráadásul ez nem az az ügy, amivel nekünk most foglalkozni kell, hiszen szankció van, háború van, égben vannak az energiaárak, itt ez a dollárbaloldal a hátunkban, tehát ilyen körülmények között nem ezzel a kérdéssel kell foglalkozni.”
Minden tiszteletem mellett, ebben téved a miniszterelnök. Kevés aktuálisabb problémát tudok elképzelni annál, mint amikor egy Hatvan méretű város lakosságát kitevő embert megölnek évente.
A kicsiny életek kioltását nem állították meg a szankciók, az energiaárak és a háború sem. A legvédtelenebb gyermekek elleni életellenes jogsértések napi szinten folytatódnak a magyar kórházakban. A háború említése kapcsán pedig ide szeretném hozni Teréz anya szavait. Ő mondta azt, hogy „A béke legfőbb ellensége ma az abortusz", hiszen „hogyan szeretnénk békét, ha az élet még az anyaméhben sem biztonságos?”.
Természetesen mindig nehéz egy vitatott erkölcsi és politikai kérdéssel foglalkozni. Az életvédelemnek azonban a kormány prioritásává szükséges válnia nemcsak a sokat hangsúlyozott keresztény-konzervatív elkötelezettsége, hanem az alapvető emberi jogok biztosítása és az egyre súlyosabb demográfiai válság miatt is.
Nemzetünk jövője nagyban függ ugyanis a gyermekek megszületésétől és az abortuszok megszűnésétől, amit a családok támogatásán és az édesanya informálásán túl a megfogant élet védelmével, az abortusz korlátozásával, a krízisben lévő várandós anyák és családjaik támogatásával, illetve az abortusz megelőzését és a tiszta, valóban felelős szexuális életet elősegítő életvédő neveléssel szükséges biztosítani.
Tehát ha Orbán Viktor és kormánya egy valóban rendkívüli, akár évszázadokat meghatározó örökséget akarnak Magyarországra hagyni, újra szükséges gondolniuk az abortuszról szóló álláspontjukat. Magyarország jövője szemontjából történelmi tett lenne leállítani a születendők tömeges megölését, ezzel megmentve a legvédtelenebb magyarokat, évi 20 000 gyermeket, akik szó szerint Orbán Viktornak és kormányának köszönhetnék az életüket.
Legyen Ön is a védtelen gyermekek hangja, és írja alá a várandós anyák, családjaik és születendő gyermekeik támogatását és védelmét szorgalmazó petíciót!
Előző levelemben figyelmeztettem rá magunkat, hogy az abortuszpárti lobbi most mindent bevet annak érdekében, hogy nyomást gyakoroljon a kormányra, a magyar diplomáciára és a közvéleményre. Kevesebb mint 48 órával az abortuszpártiak Kossuth téri tüntetése után a miniszterelnök a Kossuth Rádióban bejelenti, hogy nem tervez változást. Ennél többet nem is kívánhattak volna a radikális abortuszpárti Patent Egyesületnél.
Változás itt csak akkor lesz, ha növeljük az életvédők bázisát és erejét, szemléletet formálunk, és a másik oldalhoz hasonlóan mi is megfogalmazzuk és eljuttatjuk céljainkat és kéréseinket a döntéshozókhoz. És persze ha imádkozunk, hiszen Isten bármelyik pillanatban változtatni tud a történelem folyásán.
Ne maradjunk csendben mi, akik az élet pártján állunk, hiszen ha így teszünk, akkor csak a halál kultúrája felől érkezik nyomás a döntéshozókra.
„Nyisd ki a szádat ahelyett, aki néma, a gyámoltalanok ügye védelmében.” (Szent István Társulati Biblia)
„Nyisd meg a te szádat amellett, aki néma, és azoknak dolgában, akik adattak veszedelemre.” (Károli Gáspár fordítása)
 Példabeszédek könyve 31,8
Petíciónkban ezért továbbra is arra kérjük a Kormány és a Parlament tagjait, hogy fordítsanak nagyobb figyelmet és erőforrásokat a krízisbe került várandós édesanyák és családjaik célzott támogatására, a születendő gyermekek jogi védelmére, a megelőzésre és az életvédő nevelésre, illetve Magyarország életvédő külpolitikájára.
Számítok a támogatására.
Üdvözlettel:
Schittl Eszter és a CitizenGO csapata"

You have no rights to post comments