Háború: tömegsírok és "keresztény" hazugságok - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. szeptember 27. kedd

Két újabb tömegsír és kínzókamrák, kisgyerekek golyóval a fejükben, kímélet nélküli mozgósítás, felkészítés nélküli ágyútöltelékek, elpusztított méhcsaládok és Istennel igazolt öldöklés - hírek + ima:

- Két újabb tömegsírt fedeztek fel az ukrán hatóságok Izjumban
Az ukrán hatóságok két újabb tömegsírt fedeztek fel a Harkiv megyében lévő, orosz megszállás alól felszabadított Izjum városban – közölte Volodimir Zelenszkij ukrán elnök a CBS amerikai hírtelevíziónak adott interjújában.
Az elnök szavai szerint több száz holttest is lehet az újonnan fellelt sírokban. Zelenszkij emlékeztetett arra, hogy az Izjumban elsőként feltárt tömegsírba – amelyben több mint négyszáz holttestet találtak – egész családokat temettek el, akiket megkínoztak és megöltek. Felnőttek, férfiak és nők, valamint kisgyerekek golyókkal a fejükben. Testük egyes részei eltűntek –  emelte ki az elnök.
Az Ukrán Biztonsági Szolgálat (SZU) hétfőn arról adott hírt, hogy újabb kínzókamrára bukkantak a Harkiv megyei Lipci faluban. Közleményük szerint a luhanszki szakadárok úgynevezett népi milíciája orosz katonákkal együtt a helyiségben kínozta meg azokat a helyi lakosokat, akik nem voltak hajlandók együttműködni velük. A fogvatartottakat innen Oroszországba vitték.

- A "részleges mozgósítás" hazugsága
A nyugat-szibériai Kemerovoi területen az összes hadköteles férfit behívták a hadseregbe egy faluból – számolt be a Novaja Gazeta.  lap forrása közölte: Tyumenevóban házról házra járva osztogatták a behívókat, és mind az 59 férfinek adtak, aki hadköteles korú volt. Az érintettek hétfőig kaptak haladékot arra, hogy jelentkezzenek a legközelebbi toborzóirodán.
A Novaja Gazeta értesülése szerint ehhez hasonló a helyzet a szomszédos falvakban is. Korábban már írtunk arról, hogy az orosz nagyvárosokban még csak-csak lehet részleges mobilizációról beszélni, de az elhagyatott, falusias országrészeken nagyon úgy fest, hogy sokkal kiterjedtebb mozgósítás zajlik.
Az orosz kormányzat hivatalosan azt közölte, hogy 300 ezer embert akarnak mozgósítani, de a független orosz sajtó szerint teljesen más a helyzet. A Meduza nevű portál egy kormányzati forrásból úgy értesült, hogy valójában 1,2 millió embert mozgósít az orosz kormányzat, míg a Novaja Gazeta – egy másik forrásból – körülbelül 1 millió ember mozgósításáról kapott információt.

- Egy nap kiképzés után küldték a frontra: szeptember 22-én reggel 5-kor kapta meg a behívóját Andrej Kozirov közlegény a nyugat-oroszországi Lipeck városában. 7-re már a toborzóirodában volt, fél 11-kor más behívottakkal együtt buszokkal vitték el a kiképzésre Belgorod tartományba. A 45 éves férfit egy nap kiképzés után elküldték a donbasszi frontra. Felesége, Tatjána Docsenko beszélt erről a Mediazonának.
Belgorod kormányzója, Vjacseszlav Gladkov azt mondta, a tartomány részleges mozgósítása során behívott állampolgárok már csatlakoztak egy katonai egységhez. Elmondása szerint a mozgósított emberek 100 ezer rubel (körülbelül 1800 euró) egyszeri juttatást kapnak. Arról viszont nem közölt részleteket, hova viszik őket, írja a Novaja Gazeta.
Ez lehet egyedi eset is, mert a mozgósított férfi a határtól nem messze él, de ha a behívottakat túl hamar vetik be, és súlyos veszteségeket szenvednek, az még népszerűtlenebbé teheti a mozgósítást - kommentálta a Twitteren a hírt Rob Lee hadügyi szakértő.
A részleges mozgósítás bejelentése óta több, mint 300 ezren hagyhatták el Oroszországot. Vasárnap a mozgósítás ellen tüntetők lezártak egy autópályát Dagesztánban. Az ország legszegényebb részein pedig közel sem tűnik annyira „részlegesnek” a mozgósítás.

- Az oroszok elpusztították az ukrán méhek nagy részét, oda a világ egyik legjelentősebb mézexportja Ukrajna méztermelése szakértők szerint akár 40 százalékkal is csökkenhet az orosz invázió miatt, holott az ország a világ egyik legnagyobb méztermelője - írja az Euronews.
A portál megszólaltatott egy méhészt, aki februárban döntött úgy, hogy hátrahagyja a kaptárjait. Akkor a méhek még hibernált állapotban voltak és hagyott nekik élelmet, de Harkiv külterületén, 15 kilométerre a határtól nem nagyon volt más választása, mint hogy a családjával együtt meneküljön.
Az ukrajnai méhkasoknak csak a fele élte túl a rakétatámadásokat. Az Ukrán Méhészszövetség alelnöke, Denis Soldatov pesszimista, például azért is, mert neki magának is csak a tavalyi két tonna negyedét, fél tonna mézet sikerült termelnie - olvasható a portálon.
„Az ukrajnai mézövezet, azaz az ország déli, keleti, illetve középső régiói termelik a forgalomba kerülő méz nagy részét. A háború miatt azonban a méhészetek vagy megrongálódtak, vagy nem tudják őket fenntartani. Ukrajna így a szokásosnál 30 vagy akár 40 százalékkal is kevesebb mézet tud megtermelni, ami nagyon nagy veszteség" – vázolta a helyzetet a szakember. Normál helyzetben Ukrajna több mint 65 ezer tonna mézet állít elő évente, amiből 60 ezret exportál a világpiacra.

- Nagy "keresztény" hazugság: Kirill pátriárka szerint minden bűnét megbocsátják annak, aki a részleges mozgósítás után Ukrajnában az életét áldozza Oroszországért – erről beszélt az orosz pátriárka vasárnap. Azt mondta: ha valaki a kötelességét végrehajtva hal meg Ukrajnában, akkor „kétségtelen”, hogy feláldozza magát másokért, és ennek az áldozatnak köszönhetően minden más bűnét megbocsátják, és a mennyországba kerül.

A hazugoktól, uszítóktól, gyilkosoktól, másban kárt tevőktől ments meg Uram, minket! Törd össze a gonoszok terveit és hozd el a békét Ukrajnába, Oroszországba és az egész világra! Ments meg minket, mert Benned bízunk! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments