Magyarország a Szeretetláng révén legyen Európa legörömtelibb népe – Jim Blount előadása

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. augusztus 30. kedd

Augusztus 27-én a máriaremetei kegytemplom parkjában egész napos lelki rendezvényen emlékeztek meg arról, hogy Kindelmann Károlyné Szántó Erzsébet hatvan évvel ezelőtt kapta meg az első Szeretetláng-üzenetet. Délután Jim Blount exorcista, a Szeretetláng nemzetközileg ismert misszionáriusa tartott előadást, „Mivel szokatlan időket élünk, Isten mozgásban van, és a legfőbb eszköze Mária” címmel.

Jim Blount nagyon boldognak mondta magát, hogy ismét itt lehet Magyarországon.

Az amerikai lelkipásztor emlékeztetett rá: az angol nyelvben alakilag nagyon hasonló Magyarország neve – Hungary – és az éhes szó jelentése: hungry. „Elárulok nektek egy titkot: ha az országotokba érkezem, mindig megéhezem. Éhezem, szükségem van Istenre!” – mondta Jim atya, és föltette a kérdést: nektek, magyaroknak szükségetek van Istenre? Az egyöntetű igenre így válaszolt: hatvan évvel ezelőtt Isten új ajándékot adott a világnak és Magyarországnak, a Szeretetlángot. Kiválasztott egy kis asszonyt és egy kis országot a világ összes országa közül.

Alleluja! „Szeretem Magyarországot, gyönyörűek vagytok!” Isten terveiben egészen különleges helyet foglal el Magyarország. Isten azt szeretné, ha senki sem gyűlölné Magyarországot, ha senki sem szégyellné, hogy magyar. „Szeressétek a hazátokat, az Úr szereti Magyarországot, és az édesanyja is szereti.” Jim atya két napja érkezett hazánkba, és sokan mondták neki, hogy kis ország vagyunk, „de hát Isten mindig a legkisebbet választja ki arra, hogy a legnagyobb dolgokat vigye végbe”.

Az amerikai lelkipásztor kijelentette: hisz abban, hogy egy nap Magyarország a legnagyobb nemzetek között lesz a földön, mert igazán nagy az az ország, amely szereti Istent. Jim atya szeretné, ha Magyarország visszanyerné a szellemi látását, és megértené, hogy mi a Szeretetláng.

Az előadó ezt érzékeltetve elmondott két csodás eseményt, amelynek személyes tanúja, átélője volt. Évekkel ezelőtt Georgiában szolgált, és éppen akkoriban tanulta meg Erzsébet asszonytól a Jézussal való egység imáját, amelyet Mária és Jézus sugallatára jegyzett le. Az ígéret szerint ha ezt az imát elmondjuk, Isten leszáll, és megkötözi a gonosz lelket, a sátánt. Jim atya misézett a templomában, amikor váratlan dolog történt: egy asszony felállt, sikítozni kezdett, bolondok módjára hadonászott, a szája habzott, mint a veszett kutyának. Teljesen egyértelmű volt, hogy lelkét megszállta az ördög. Jim Blount több mint negyven éve tevékenykedik exorcistaként szabadító szolgálatban. Villámgyors döntésre volt szüksége, de ahhoz, hogy szabályszerűen ördögöt űzzön ki az asszonyból, püspöki engedélyre lett volna szüksége, ami nem megy ilyen gyorsan. Viszont mindenképpen cselekednie kellett. Jim atyának ekkor eszébe jutott az Úrral való egység imája, amit „csapatával” együtt elmondott:

A mi lábunk együtt járjon.
A kezünk együtt gyűjtsön.
A szívünk együtt dobbanjon.
A bensőnk együtt érezzen.
Az elménk gondolata egy legyen.
A fülünk együtt figyeljen a csöndességre.
A mi szemünk egymásba nézzen
és tekintetünk összeforrjon.
Az ajkunk együtt könyörögjön
az Örök Atyához irgalomért.
Ámen.

Az ima kezdetén az asszony még jobban őrjöngött, köpködött is. A fohász végének pillanatában aztán egy utolsót sikított, majd egy hatalmas sóhaj szakadt ki belőle. A gonosz lélek távozott, az asszony mélyen maghajolt, és térdre ereszkedett. Jim atya hosszú, több évtizedes exorcista szolgálata során még soha nem tapasztalta, hogy a démon ilyen rövid idő alatt eltávozzék a megszállt emberből. Most ez történt, az asszony megszabadult.

„Testvéreim, Isten az egész világon ezt akarja! A sátán tombol, az egész világon eluralkodik az ördög, de a Szeretetláng erősebb. Kiűzi az ördögöt a világ minden országából, a végén Jézus lesz a győztes! A cél az egész világ exorcizálása a Szeretetlánggal, ami itt kezdődött Magyarországon.

A győzelem Márián keresztül jön, ő pedig Magyarországról jött, a Szeretetlánggal.

A sátán gyűlöli Magyarországot, mert a magyarok szeretik Istent és Isten anyját, és a gonosz engem is gyűlöl, ami jó, nagyon jó!” – mondta Jim atya.

A második történetet felidézve az amerikai pap elmesélte: sok évvel ezelőtt Közép-Amerikában Isten arra használta őt eszközként, hogy megszabadítson két embert az ördögtől. A nap végén bement a szobájába, és elaludt. Már elmúlt éjfél, amikor hirtelen felébredt mély álmából. Odakint zuhogott az eső. Feküdt az ágyában, és egyszer csak azt hallotta, hogy a szobája falai dübörögni és kopogni kezdenek, az ablakok pedig remegnek, csörögnek, mintha egy csörgőkígyó mozgatná őket. Olyan iszonyú volt a zaj, hogy már fájt a füle tőle. Jim atya nem tudta mire vélni ezt a jelenséget, és akkor hirtelen meglátta a gonoszt: ide-oda röpködött a szobában, fekete volt, a szeme tűzvörös, és olyan gyűlölet sütött belőle, amit soha életében nem látott. „Megvetlek téged, megvetlek téged!” – ismételgette a röpködő sátán. „Életem legnagyobb bókja volt ez, hogy a sátán megvet engem, köszönöm, Jézus! Ha azt mondta volna, »Szeretlek!«, nagy bajban lettem volna!” – idézte fel a rémisztő történetet az exorcista. Az ördög még dühösebb lett erre, és hogy megijessze, rákiáltitt: „Meg foglak ölni, itt és most!” Jim atya elhitte, hogy a sátán komolyan beszél, hiszen Jézus is megmondta, hogy az ördög gyilkos és a hazugság atyja. Azonnal imádkozni kezdett. Közben hallotta Krisztus hangját: a démon fel akarja robbantani a szobát, hogy az üvegszilánkok Jim atya mellébe fúródjanak, halált okozva. A lelkipásztor akkor elővette a keresztjét, felemelte, és rákiabált a sátánra: „Az Atya, a Fiú és a Szentlélek nevében visszautasítalak téged, távozz tőlem, gonosz lélek!”

Az ördög abban a pillanatban eltűnt, a falak dübörgése, az ablakok csörgése megszűnt, az eső is elállt, teljes csönd ereszkedett a szobára. Jim atya elmondta az egységimát, majd kinyitotta az ablakot, hogy megbizonyosodjon róla, valóban esett-e az eső, nem csak álmodta az egészet. Az ablak, a terasz csuromvíz volt, látszottak a zuhogó eső nyomai, ellenben az utca száraz. „Izgalmas és szórakoztató exorcistának, papnak és katolikusnak lenni” – mondta Jim Blount. Egyúttal a világ legboldogabb papjának nevezte magát, mert szenvedélyesen szereti Krisztust és az Édesanyját, a Szeretetláng ott él a szívében.

Az exorcista arról is beszélt, hogy a magyar Egyházat, a magyar népet két démon veszélyezteti: az egyik a mogorvaság démona, a másik a szomorúságé. Pedig Jézus mintha Magyarországnak mondta volna, amikor így fogalmazott: „Azért jöttem, hogy örömötök legyen és teljességben legyen.” Az Eucharisztia az öröm kenyere, Mária az öröm oka,

Magyarország a Szeretetláng révén Európa legörömtelibb népe kell hogy legyen!

– mondta Jim atya.

Felhívására a jelen lévő több ezer hívő fogadalmat tett, hogy mostantól kezdve „örömteli katolikus” lesz, és tőle telhetően mindent elkövet, hogy Magyarország a legvidámabb és legörömtelibb nemzetté váljon.

Az előadás után Jim atya imádkozott a jelenlévőkért, és megáldotta őket a keresztjével.

A Szeretetláng mozgalom jubileumi fesztiválja közös szentségimádással ért véget, amelyet Kemenes Gábor atya vezetett.

Az egész napi lelki esemény moderátora Kindelmann Győző, Erzsébet asszony unokája, a Szeretetláng mozgalom nemzetközi koordinátora volt. Ő vezette a zenei szolgálatot végző együttest is.

Szerző: Bodnár Dániel

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

You have no rights to post comments