Háborús játék a nukleáris katasztrófával - cikkek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. augusztus 07. vasárnap

Újabb robbanások rázták meg Enerhodart a zaporizzsjai atomerőmű közelében – írja az Unian ukrán hírügynökség. Jana Dabizsa, a városi tanács ügyeinek menedzsere súlyos nukleáris katasztrófa veszélyére figyelmeztet. Amíg az emberiség retteg Putyin nukleáris fegyvereitől, Enerhodarban minden másodpercben fennáll annak a veszélye, hogy egy megállíthatatlan nukleáris katasztrófa következik be – fogalmazott a tisztviselő.

Elmondása szerint az oroszok továbbra is ágyúzzák Európa legnagyobb atomerőművét, szombaton délután 5 óra körül újabb robbanásokat hallottak.

Egy orosz ellenzéki orgánum arról számolt be, hogy az orosz erők robbanóanyagot és lőszert tárolnak az atomerőmű körül. A The Insider augusztus 5-én arról számolt be, hogy egy forrás szerint az orosz erők augusztus 2. körül aláaknázták az atomerőmű 1. energiablokkjának turbinatermét.

Egy másik forrás azt állította, hogy mintegy 500 orosz katona, valamint páncélozott személyszállító járművek és légvédelmi ágyúk állomásoznak az erőmű területén, és hogy az orosz erők aláaknázzák az erőmű környékét.
Egy másik forrás szerint az orosz erők „aknákat és lőszert tárolnak az energiablokkok közvetlen közelében, gerendák alatt, a lőszerek egy részét pedig az energiablokkban tárolják”. A második forrás nem volt biztos abban, hogy „az energiablokkot aláaknázták-e, vagy egyszerűen csak robbanóanyagok tárolására használják”. (index.hu)

Drága Istenünk! Te tudod, hogy az emberiség milyen régóta folytat önpusztító életmódot. Ennek egyik legrosszabb formája a háború, köztük ez az ukrajnai, ami atomkatasztrófával is fenyeget. Kérünk Téged, hatalmas erőddel állítsd le ezt a pusztító és önpusztító folyamatot! Add, hogy vége legyen a háborúnak, a megszálló visszatérjenek országaikba, a menekültek hazatérhessenek és beköszöntsön az áldott béke és az újjáépítés kora! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments