Pio atya gyóntat

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. július 03. vasárnap

Mariano Paladino atyát , a San Giovanni Rotondo egyik kapucinusát egy alkalommal megkereste egy fiatal férfi Olaszország északi részéből. A fiatalember rábízta Mariano atyára azt a sok terhet, amely a szívén volt. Különösen nehéz vallási válságon ment keresztül, és sok más probléma is nehezedett rá. Miután meghallgatta, Mariano atya azt javasolta a fiatalembernek, hogy beszéljen Pio atyával.

A tanácsot követve a fiatalember egy napon gyónni ment Pio atyához. De mielőtt még egy szót is kimondhatott volna, Pio atya azt mondta neki: „Azt szeretném, ha igennel vagy nemmel válaszolna azokra a kérdésekre, amelyeket felteszek neked. Csak ez és nem több." Pio atya ezután lelkiismereti vizsgálatba kezdett. Egyenként felsorolta a súlyos bűnöket, és arról érdeklődött, hogy a fiatalember elkövette-e vagy sem. Legnagyobb zavarára a fiatalembernek igennel kellett válaszolnia minden bűnre, amelyet Pio atya megnevezett. E megalázó élmény után Pio atya azt mondta a fiatalembernek, hogy menjen el a gyóntatószékből, vagyis felmentés nélkül. A fiatalember összetört és sírni kezdett. Három napig sírt.
De valami arra késztette, hogy visszatérjen a kolostorba, és így is tett. Sikerült elhelyezkednie egy olyan helyen, ahol Pio atya elhaladt mellette. Ahogy ott állt, egy csodálatos parfüm illatát érzett. A fiatal férfi azt feltételezte, hogy Pio atya borotválkozás utáni kölnit visel.
Amikor visszament a szállodájába, meglátta a falon Pio atya fényképét. Pio atya átható tekintete annyira feltűnő volt, hogy a fiatalembernek szorosan be kellett csuknia a szemét. Amikor kinyitotta, a fénykép eltűnt. Megkérdezte a szálloda egyik alkalmazottját a képről. Tájékoztatták, hogy soha nem lógott a falon Pio atya képe. A fiatalember ekkor ráébredt, hogy Pio atya jelenléte vele van, és mélyen töprengett a Pio atya találkozásán. Miután visszanyerte békéjét, úgy döntött, visszamegy a kolostorba, és még egyszer meglátogatja Pio atyát. Ismét beismerő vallomást tett Pio atyának, és beszélt neki élete irányáról. A fiatalember ekkor cselekedni tudott vágya szerint. Katolikus pap lett.
(facebook)

You have no rights to post comments