Megkínzottak tömegsírban, élelmiszerhiány, lerombolt falvak - hírek + ima

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2022. június 14. kedd


Megkínzott halottak tömegsírban, nemzetközi élelmiszerhiány, borzalmak kitörölhetetlen nyomai az emberek életében, bombákkal és rakétákkal lerombolt falvak  - hírek + ima:

- Egy tömegsír helyszínén, egy Bucsa melletti erdőben munkások hét holttestet tártak fel. Közülük kettőnek a kezét megkötözték, a térdükön és a fejükön pedig lőtt sebek voltak – közölte a kijevi regionális rendőrfőnök.  A térdre leadott lövések arról árulkodnak, hogy az embereket megkínozták – mondta Andrij Nebitov, miközben egy csapat a közeli sír exhumálásán dolgozott. A helyszín közvetlenül egy katonai jármű számára kiásott árok mögött volt – adta hírül a Sky News. A hatóságok szerint 1316 ember holttestére bukkantak a Kijevi régióban az orosz csapatok március végi kivonulása óta.

-  Milliókat érinthet a háború okozta élelmiszerhiány: Michelle Bachelet, az ENSZ emberjogi képviselője az ENSZ genfi emberi jogi tanácsának beszélt a „pusztításról és a rombolásról”, amelyet Oroszország Ukrajna elleni inváziója okozott – és az ebből eredő kockázatokról, amelyek milliókat sodornak a szegénység szélére. A legutóbbi ülésünk óta az ukrajnai háború továbbra is sokak életét teszi tönkre. A civil lakosságot ért borzalmak kitörölhetetlen nyomot hagynak a legtöbb ember életében, beleértve a következő generációkat is – mondta a hétfői ülésen. „Társadalmi, gazdasági és politikai következményei az egész régióra és a világra kiterjednek – és egyelőre nem tudjuk, hol lehet a vége” – folytatta, hozzátéve, hogy „a globális élelmiszer-, üzemanyag- és pénzügyi válság milliókat taszíthat szegénységbe”. A Világélelmezési Program szerint a súlyos élelmezési bizonytalanságban élők száma várhatóan a 2022-es év eleji 276 millióról 323 millióra nőhet, és a társadalom legszegényebbjei szenvedik meg leginkább – állapította meg Bachelet.

-  Rakétákkal, tankokkal és tüzérséggel támadták a Donyecki terület lakott területeit. Több tucat lakóépület semmisült meg, és több áldozat is volt – írja a Korrespondent. A lap szerint múlt héten az orosz csapatok 11 településre mértek csapást Donyeck régióban. Hétfőn a belügyminisztérium sajtószolgálata közölte: Negyvenhárom polgári objektumot romboltak le, amelyek túlnyomó többsége lakóépület volt. A rendőrség dokumentálta Oroszország katonai bűncselekményeit – áll a közleményben. A belügyminisztérium közlése szerint Avdijivka, Toreck, Bahmut, Szoledar Szvitlodarszk, Krasznahorivka, Vdale, Makszimiljanivka, Halicinyivka, Mikolajivka és Dolinyivka településeket lőtték. Két Kh–22 Tempest típusú szuperszonikus rakéta csapódott be a Pokrovszkij körzetben lévő Mikolajivka faluban. Ennek következtében 31 lakóépület, a vuhlehirszkai hőerőmű adminisztratív épülete, a vasútvonal, egy mentőautó és a villanyvezetékek megsérültek. Bahmut és Krasznohorivka áram nélkül maradt.

Drága Istenünk! Kérünk Téged Jézus Krisztus nevében, a mindenkor segítő Szűzanya közbenjárásával, hogy nyisd fel az emberek szívét a gonoszság tombolásának valóságára, állítsd le az országromboló gyilkosokat, és hozd el az áldott felszabadulást és békét Ukrajnának, Oroszországnak és az egész világnak! Ámen. Miatyánk... Üdvözlégy... Dicsőség...

You have no rights to post comments