Ferenc pápa: Azok, akik erőszakot követnek el a nők ellen...

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. december 21. kedd

"Azok a férfiak, akik erőszakot követnek el nő ellen, úgyszólván sátáni módon cselekszenek" – jelentette ki Ferenc pápa az olasz TG5 tévécsatorna egy vasárnap este sugárzott műsorában.

A Reuters hírügynökség kiemelte, hogy az egyházfő ritkán használ olyan erős kifejezéseket, mint amilyeneket ezúttal ebben a témában használt. A műsorban Ferenc pápa három nehéz sorsú nővel és egy férfival beszélgetett.
Az otthonukban, gyakran férjük által bántalmazott nők száma nagyon nagy. (...) Számomra ez úgyszólván sátáni, mert olyan embert bántanak, aki nem tud védekezni, csak megpróbálhatja kivédeni az ütéseket. És ez nagyon megalázó – válaszolta az egyik kérdésre, amelyet egy családjában bántalmazott nő tett fel neki.
A koronavírus-járvány kezdete óta a pápa többször felszólalt a családon belüli erőszak ellen. Ugyanis a járvány miatti korlátozások következtében nőtt ezeknek a bűncselekményeknek a száma számos országban.
Rendőrségi statisztikák szerint Olaszországban naponta mintegy 90 erőszakcselekményt követnek el nők ellen, s ennek 62 százaléka otthon történik – jegyezte meg a Reuters hírügynökség.
Néhány napja számolt be az Index arról, hogy Ferenc pápa azt ígérte, ismét el fog látogatni Magyarországra a jövőben. A katolikus egyházfő a közelmúltban a koronavírus miatt árván maradt magyar gyerekeknek is segítséget küldött.
(Patthy Loránd Imre, index.hu)

You have no rights to post comments