Böjte Csaba beszédéből

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. szeptember 12. vasárnap

"Aki hozzám jön, hallgatja tanításomat, és tettekre is váltja: hasonlít ahhoz a házépítő emberhez, aki mélyre ásott, és az alapot sziklára rakta. Jött az árvíz, rázúdult a házra, de nem tudta azt összedönteni, mert jó alapra épült." (Lk 6,43-49) Krisztus hív és mi Hozzá jövünk, hallgatjuk tanítását, a Szeretete parancsát, most már csak egy dolgunk van, tettekre váltani, mi magunk is kétl ábon járó szeretetté válni!! Hajrá, kezdjünk el szeretni!

A végtelen Szeretet benned is, bennem is testet akar ölteni! Isten nem csak a kenyérben, az Oltáriszentségben, hanem bennünk is jelenvalóvá akar válni!! Milyen szépen mondja Szent Pál a Galatáknak: "Élek, de már nem én, hanem Krisztus él énbennem." (Gal. 2,20) Legyen ez mindannyiunk életcélja, mert akkor jöhet az ár, süvölthet a szél, de mi együtt maradunk!!
Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikerének a tétje, hogy merünk-e, tudunk-e, akarunk-e az élő Szeretet mellett dönteni? Tudunk-e mi magunk Szeretetté válni?
18.00 Szentmise: Kapcsolódjunk be mi magunk is a főpapjaink által, bemutatott szentmisébe! Ha nem is tudunk jönni személyesen Budapestre, de az interneten, a TV  keresztül mi magunk is kapcsolódjunk bele, vegyünk részt a világunkért bemutatott áldozaton!! Ismerjük fel, látogatásunk idejét!!
20.00 Rózsafüzér: Ma a gyermekeinkkel, kollégáinkkal együtt imádkozunk a 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus sikeréért, hogy valóban megtapasztaljuk és megéljük, hogy milyen édes és gyönyörűséges a szeretet útján járni, szeretetben élni, szeretetté válni!
Szeretettel, Csaba t.

(facebook)

You have no rights to post comments