Böjte Csaba buzdítása a tanév kezdetén

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. szeptember 01. szerda

"Ebben az új tanévben arra kérlek szívem minden melegével, hogy légy áldott napfény, meleg őszi eső, jóságoddal, fényeddel öntözgesd a rád bízottakat, és meglásd, a gyermekek, a munkatársaid, de még a hatóságok is, akár a sivatag szélén évek óta töpörödő, aszalódott kis magvak, megerednek, kihajtanak, majd csodálatos virágszirmokba borulva elkezdik kibontakoztatni csodás gyümölcseiket.

Hidd el, hogy arra vár mindenki, hogy kiszeressétek aszalódó létükből az életet dicsérő jókedvet, színes virágokat, bomló gyümölcsöket. Nem taktikás fortélyokkal, mindenféle „okos eszközök” trükkös felhasználásával kell színes kartonból szirmokat ügyeskedni a megszáradt magvakra, hanem a bennük lévő csodás életet kell hiteddel, jóságos szent jelenléteddel kibontakoztatnod. Csodás, izgalmas, nagy kaland!
Testvérem, te nem egy szépségverseny zsűrije vagy, hogy megállapítsd valakiről, hogy mennyit ér, te ne a száraz magvat lásd magad előtt, hanem az életet, a csodás szirmokat, és a jövendő érett gyümölcsöket a „töpörödött", rád bízott gyermekben, a melletted dolgozó munkatársban. Azért kaptunk egy újabb évet az élet Urától, hogy türelmes jósággal kiszeressük egymásból az értékeket.
Ez a ti csodálatos, mindennél szebb feladatotok! És ha jól dolgoztok, akkor drága a fizetésetek is!
Isten áldása legyen munkátokon, jó tanévet kívánok mindenkinek!"
(P. Böjte Csaba OFM)

You have no rights to post comments