Afganisztán - szervezett vadászat mindenkire

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. augusztus 22. vasárnap

Az elmúlt napokban olvashattuk, hogy a tálibok elkezdték a saját rendszerük felállítását. A nőket kitiltják az iskolákból és teljes testet fedő ruhát adnak rájuk, a Biblia újra halálos bűn, bíróság helyett elég a Korán  épp aktuális értelmezése, s most kiderült, az újságírókat is gyilkolják, családjukkal együtt:

"A tálibok Kabulban kutattak a Deutche Welle (DW) egyik afgán munkatársa után, de mivel ő már Németországban tartózkodott, két családtagjával akartak végezni, az egyikük meg is halt, másikuk súlyos sérüléseket szenvedett. A család többi tagjának sikerült az utolsó pillanatban elmenekülni, jelenleg is bujkálnak – írta meg a német televízió a portálján.

A tálibok a DW legalább három munkatársának otthonán is rajta ütöttek. A Ghargasht televízió újságíróját, Nematullah Hematot valószínűleg elrabolták, Toofan Omart, a Paktia Ghag rádióállomás vezetőjét pedig a hírek szerint agyonlőtték.

Amdaaullah Hamardot, a Die Zeit külső munkatársát még augusztus 2-án a nyílt utcán gyilkolták meg. 

Peter Limbourg, a DW igazgatója úgy fogalmazott, "egyértelmű, hogy a tálibok már szervezetten vadásszák le az újságírókat, mind Kabulban, mind a tartományokban. Kifutunk az időből."

Kandahárban meggyilkolták Danish Siddiqui Pulitzer-díjas fotóriportert. A Reuters indiai származású haditudósítója igazi veteránnak számított, az elmúlt több mint tíz év során az afganisztáni háborún kívül Irakból, illetve a 2015-ös földrengések idején Nepálból, valamint a mianmari rohingya válságról és a hongkongi tüntetésekről is tudósított..." (index.hu)

Ezt a fajta vallási fanatizmust Európa is átélte, a nagy nyugati egyházszakadás idején. Akkor a keresztények, most a muzulmánok ölik egymást. Európának eltartott néhány száz évig, míg legalább a békés egymás mellett élésig eljutottak a felekezetek. Attól tartok, most nincs ennyi időnk. Akkor karddal, lóval és régimódi muskétákkal harcoltak egymás ellen, ma a gépfegyverek és rakéták világát éljük... - szerk.

 

You have no rights to post comments