Újszülötteket árultak egy kijevi kórházban

Kategória: Cikkek, írások Megjelent: 2021. augusztus 19. csütörtök

Újszülött gyermekekkel kereskedő bűnszervezetet leplezett le az ukrán rendőrség Kijevben – adta hírül kedden Ihor Klimenko országos rendőrfőnök a Facebookon.

Klimenko szavai szerint mintegy 70 ezer dollárért árulták az újszülötteket az egyik kijevi szakklinikán külföldieknek. A szervező a klinika vezetője volt, akinek külföldiek hajtották fel a klienseket.
Az MTI tájékoztatása szerint az illegális ügyleteket úgy valósították meg, hogy külföldi férfiak fiktív házasságot kötöttek ukrán nőkkel, majd béranyát fogadtak. A megszületett gyermekről az ukrán nők rendre lemondtak, az „apák” pedig magukkal vitték az újszülötteket külföldre, egy kelet-ázsiai országba.
A rendőrfőnök nem közölte, hogy melyik országba vitték ki a gyermekeket. A nyomozók Klimenko szavai szerint két évre visszamenőleg dokumentálták az eseteket. A hatóságok megakadályozták három újszülött kivitelét az országból, és átadták őket a gyermekvédelmi szolgálatnak.
Legalább 13 gyermeket viszont már eladtak és kivittek Ukrajnából – tette hozzá a rendőrfőnök.
Meggyőződésem, hogy nem ez az utolsó ilyen bűnszervezet, mert az ukrán jogszabályok túlságosan megengedőek ebben a kérdésben. Nagyon vékony ugyanis a határ a béranyaság és a gyermekkereskedelem között – mutatott rá Klimenko. Hangsúlyozta, hogy a törvényhozóknak kell lépniük ennek visszaszorítása érdekében. Az ukrán hatóságok már április is lelepleztek egy bűnszervezetet, amely úgyszintén újszülötteket adott el külföldieknek, ugyanezzel a módszerrel, azaz fiktív házasságkötéssel és béranya felfogadásával.
(index.hu)

You have no rights to post comments