Ötgyerekes családon segítettünk

Kategória: Tanúságtételek, beszámolók Megjelent: 2017. június 27. kedd

Egy anyuka 5 gyermekével, másfél évvel ezelőtt magára maradt. 3-an általános iskolások, ketten óvodás korúak. A két kicsi jelentős egészségügyi nehézségekkel küzd. A házukra svájci frankos hitelt vettek fel kilenc éve, melynek nagy részét már visszafizették. Mivel a magára maradt család jövedelme csak a GYES maradt, ezért a hitelt nem tudták tovább fizetni. A bank árverésre bocsájtotta a házukat. Nagyon bíztak benne, hogy a falu széli kis házukat öt gyerekkel senkinek sem lesz szíve megvenni, mindaddig, ameddig az anyuka nem tud elmenni dolgozni. Azonban internetes árverésen a tavasszal egy ember – látatlanban – mégis megvette a házukat. Erről azonban nem értesítették a családot. Május közepén szóltak az önkormányzattól, hogy 6 héten belül költözniük kell.

A helyzet teljesen kilátástalannak tűnt. A környék kedvelt üdülőterület, kifizethető albérletet hiába kerestek, nem találtak. Egy ismerős segíteni próbált nekik. Internetes keresés után 48 órával később pár faluval odébb felkínáltak megvételre egy házat, mely már egy évtizede eladhatatlan volt, mert semmilyen közművel nem rendelkezett. Az ismerős és barátaik Törökbálinton, Székesfehérváron és helyben, illetve a rokonok összefogtak, gyűjtésbe kezdtek és csodás módon két héttel később az új ház árának nagy rész összejött, úgy hogy az adásvételi szerződést meg tudták kötni. Még a gyűjtés kezdetén a Veszprémi Érsekség Karitászához is kérvénnyel fordultak segítségért, ahol a család kérését pozitívan bírálták el, és a felajánlott anyagi segítség fedezte az utolsó részletet.
A Jó Isten a kezében hordozta ezt a családot. Levél érkezett a beteg kicsiket felülvizsgáló orvosi bizottságtól, hogy pont azt a falut jelölik ki integrált nevelést biztosító óvodai és iskolai ellátásra, ahol a leendő új házuk található. Így a gyerekeknek és az anyukájuknak volt idejük nyugodt körülmények között összepakolni és egyetlen napra sem maradtak otthon nélkül. Az új otthonuk falujában az édesanyának részmunkaidős munkára is lesz lehetősége, míg a kicsik már oktatási intézményben lesznek délelőtt.
Nagyon sokan segítettek, nagylelkű és tiszta szívű emberek. Mindenki pillanatnyi helyzete és lehetősége szerint kisebb, vagy nagyobb adománnyal. Hálás köszönettel a Jó Isten áldását kérjük minden segítőre.
Szeretnénk minden kedves olvasót bíztatni, hogy nincsenek kis segítségek, minden segítség, bár látszólag kevésnek tűnik, az Úristen kezében nagy dolgokká lesz.

P. Krisztina

You have no rights to post comments